UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-11-10 17:27

Kézilabda: újra bejelentkeztek a magyar juniorok a női EHF-kupában

Remek hétvégét zártak a női juniorválogatott játékosai az EHF-kupában, az Érd, a DVSC és a Vác szerepléséből is alaposan kivették a részüket az utánpótláskorúak.

Már az is örömteli, hogy a világ talán legerősebb kézilabda-bajnokságában, a magyar NB I-ben hétről hétre lehetőséget kapnak a női juniorválogatott legjobbjai. Közülük néhányan még a nemzetközi porondon is bizonyíthatnak.

Schatzl Natalie villámgyors góljai is kellettek az érdi sikerhez Forrás: ÉRD Handball
Schatzl Natalie villámgyors góljai is kellettek az érdi sikerhez Forrás: ÉRD Handball
Az FTC utánpótláskorú játékosait ezúttal nem küldte pályára Elek Gábor a Vipers Kristiansand elleni hazai BL-rangadón, az EHF-kupában azonban nem küzdöttek játékperchiánnyal a fiatalok. Az Érd szó szerint átrohant a Kubany Krasznodaron a második számú kupasorozat harmadik selejtezőfordulójának odavágóján. Ebben kapóra jött az legutóbbi évadban bajnoki negyedik együttesnek a 19 éves, villámgyors balszélsője, Schatzl Natalie, aki az első félidőben hibátlanul lőtt, s végül három góllal járult hozzá a 39–32-es sikerhez. Bár gólt nem szerzett, de sok fontos gólpasszal és hétméteresek kiharcolásával remekül irányította a DVSC együttesét a szerb Jagodina ellen a felnőttválogatott világbajnoki bő keretébe is bekerült Vámos Petra. A szintén 19 éves Arany Rebeka kétszer talált be, a hajrában pedig pályára került a kapus Szabó Dóra és a sérülésből visszatérő Borgyos Panna is. A vége gálaszerű, 37–26-os debreceni győzelem lett. A Vác törökországi vendégszereplésekor a két junior Európa-bajnok játékosa összesen tizennégy gólt hozott össze. Azonban Kuczora Csenge nyolc és Kácsor Gréta hat gólja, valamint a mindössze 17 esztendős Bukovszky Anna jó beszállása is kevés volt nem csak a sikerhez, de még a szoros vereséghez is, Szilágyi Zoltán alakulata 26–33-ról várja a visszavágót. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.