UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-11-13 18:16

„Hallgatni foglak, ott, a konditerem előtt, a padnál” – búcsú dr. Szívós Istvántól

Megható írásban emlékezett meg a közösségi médiában olimpiai bajnok elődjéről, a hétfőn, 71 éves korában váratlanul elhunyt dr. Szívós Istvánról Székely Bulcsú, a sydney-i ötkarikás játékokon győztes vízilabda-válogatott tagja.

Dr. Szívós István, a sportág ikonja hosszú ideje a KSI pólószakosztályának elnökeként tevékenykedett, Székely Bulcsú pedig az utánpótlás-nevelő műhely edzőjeként dolgozik. Az U17-es válogatott szövetségi tréneri posztját is betöltő szakember – a különböző korosztályok egymás iránti tiszteletéről messzemenően tanúskodó – emlékező szavait változtatás nélkül közöljük. Kedves Pistabácsi! Nagyon szerencsésnek érzem magamat, hogy az elmúlt években napi kapcsolatban lehettem Veled! Veled Pistabácsi, aki nem csak a vízilabdavilág, hanem bátran ki merem jelenteni, a magyar sport legnagyobbjai közé tartozol.  Eredményeidet, sportszakmai, sportvezetői utadat mindenki ismeri, aki picit is nyitott a sport világára.

Dr. Szívós István, a magyar vízilabda-történet legnagyobb alakjainak egyike volt Forrás: fradi.hu
Dr. Szívós István, a magyar vízilabda-történet legnagyobb alakjainak egyike volt Forrás: fradi.hu
De Téged, hogy milyen EMBER voltál, azt kevesen tudják, csak azok a szerencsések, aki közel lehetettek hozzád… Kevés jobb embert ismerek. Azon kevesek közé tartoztál, akinek szólni sem kellett, aki minden pillanatban érzékeny volt az emberek problémáira. Igen, megtehetted volna, hogy nem foglalkozol mással, csak családoddal, amely példa értékű család napjainkban. De Te szántál időt mindenkire, akin érezted, szüksége van rád. Pistabácsi, vasárnap még azt mondtad, egy picit fáradt vagy, lehet, hogy megfáztál. Ha tudtam volna… Talán még most is a telefont szorongatnám, és szóval tartanálak. De el kell fogadnom, fogadnunk, mostantól más utakon jársz, máshol van rád szüksége a világnak… Olyan jó lenne, ha ez csak egy rossz álom lenne, és amikor délután lemegyek a Szigetre, Te ott ülsz majd keresztbe tett lábakkal, hátra dőlve a konditerem előtt és mosolyogva osztod meg gondolataidat, ahogyan tetted egész életedben. Olyan jó lenne, ha megcsörrenne a telefonom, és utánozhatatlan stílusban megint hallanám a mindig annyira várt bejelentkezésedet: „Szevasz, itt Szívós! Na, mi van, mit hallottál?” Tudod Pistabácsi, van egy kedvenc Márai idézetem, ami nagyon igaz Rád: „Az okosakkal lehet beszélni. A bölcsekkel lehet hallgatni.” Drága Pistabácsi, sajnos az élet úgy rendelte, én mostantól csak hallgatni foglak, ott, a konditerem előtt a padnál, és bízom benne, hogy büszke leszel ránk. Hogy mindazt, amit fontosnak tartottál, azt megpróbáljuk a te iránymutatásod szerint tovább vinni a KSI-ben és a magyar vízilabdában. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.