UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-11-14 11:51

Rövid pályás gyorskorcsolya: remekül szerepeltek a magyar juniorok a szlovákiai nemzetközi versenyen

Ismét bizonyítottak a fiatalok: a hétvégén a szlovákiai Iglóban (Spisska) megrendezett rövid pályás gyorskorcsolya-versenyen magyar aranyérmek születtek – írja honlapján, a hunskate.hu-n megjelent beszámolójában a hazai szövetség.

A junior C és D korosztálynak volt kiemelten fontos a Danubius Series második, iglói (Spisska) állomása, amelyen a magyar versenyzők az érintett korcsoport két-két összetett versenyéből hármat megnyertek. Csizmadia Márk, Major Dominik és Nógrádi Panka is aranyérmes lett. Az említett két korosztályon túl az MTK színeit képviselő Dobrán Flóra is győzött.

Nógrádi Panka (107)  is a magyar aranyérmesek között Fotó: hunskate.hu, archív
Nógrádi Panka (107) is a magyar aranyérmesek között Fotó: hunskate.hu, archív
„Elégedettek vagyunk a fiatalokkal. A hiányzó negyedik kategóriában Somodi Maja a második helyen végzett, így még szebb a kép. Az bebizonyosodott, hogy a régióban ott vagyunk a legjobbak között. A verseny a decemberi Európa kupára kvalifikáló versenyek egyike volt, a legfontosabb, hogy majd ott, azon a viadalon szerepeljünk jól” – nyilatkozta a hunskate.hu-nak a verseny kapcsán a juniorkeret edzője, az olimpiai bajnok Knoch Viktor. „Magyarország ebben a régióban short trackben magas színvonalat képvisel, jók a körülmények, és nem minden országban teszik lehetővé, hogy a junioroknak ennyi edzésük legyen. Arról nem is beszélve, hogy az olimpiai keret tudása azért érezteti a hatását. De még a mostani helyzet is lehetne jobb, például úgy, hogy a meglévő három, jelentős munkát végző egyesület mellett lenne további három, ahol kis short trackeseket nevelgetnek – tette hozzá Knoch Viktor, aki arról is beszélt, milyen érzés immár edzőként tevékenykedni szeretett sportágában. – Egyébként élvezem, hogy a palánk túloldalán állhatok, bár sokszor előjön belőlem az »én ezt nem így csináltam volna« érzése. Mindig is maximalista voltam, nálam a sport mindent megelőzött, ugyanakkor tudom, hogy nem az a cél, hogy most nyerjenek ezek a fiatalok – hosszú távon gondolkozunk. Azért úgy érzem, a versenyzők hallgatnak rám: tudják, ha úgy koriznak, ahogyan én szeretném, meg is nyerik a versenyt.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.