UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-11-15 16:56

Curling: egyre éhesebbek a sikerre a junior fiúválogatott játékosai

Kiválóan kezdték az új szezont a hazai curling-utánpótlás jeles képviselői, a finnországi junior-vb-re gyúró fiúcsapat például második lett a rangos oberstdorfi versenyen. Szarvas Gábor, a srácok edzője nagyon elégedett tanítványai hozzáállásával, úgy véli, a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt méltó utódaivá válhatnak.

Jelentjük, a curlingeseknél is beindult a nagyüzem, már ami a versenyek sűrűségét illeti. Nem mellékesen korosztályos sikerről is beszámolhatunk, elvégre a Gazdag Zsombor, Kalocsay Ottó, Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf és Tüske Milán alkotta junior fiúválogatott második helyen végzett a hagyományos, 14 csapatos németországi viadalon Oberstdorfban. Szarvas Gábor vezetőedző nagyon elégedett a srácok teljesítményével, egyedül az bántja, hogy a versenyt megnyerő német csapat ellen a sajátos lebonyolítás miatt nem is játszhattak tanítványai.

Második lett Németországban a junior fiúválogatott Forrás: Magyar Curling Szövetség
Második lett Németországban a junior fiúválogatott Forrás: Magyar Curling Szövetség
„Öt mérkőzésünkből négyet megnyertünk, sajnos éppen a végső győztes ellen nem tehettük próbára magunkat, amiért nagy kár, hiszen nekünk minden erős ellenféllel ajándék játszani, ezeken a meccseken raktározzuk el a legtöbb tapasztalatot. Mindenesetre, ami késik, nem múlik: jövő héten utazunk Hamburgba, ahol címvédőként biztosan mérkőzhetünk ugyanezzel a német csapattal. Az lesz az utolsó felkészülési állomásunk a finnországi junior-világbajnokság előtt.” A B-ligás seregszemlén fiú és leányválogatottak vehetnek részt, nálunk a hazai korosztályos bajnokságot megnyerő UTE-s srácok, valamint a vasasos lányok képviselhetik Magyarországot. A vezetőedző úgy látja, kifejezetten nehéz dolguk lesz a mieinknek, mert egyre inkább összezsúfolódik a juniormezőny. „Már a B-ligában is roppant erős csapatokat sodor a szél az ember útjába. A lányoknak igen, a fiúknak még nem sikerült az A-ligába fellépniük, de idén is megpróbálunk benne lenne az első háromban, aztán meglátjuk, mire lesz elég a teljesítményünk. A fiatalok hozzáállása viszont rendkívül boldoggá tesz, mert nagyon profin élik az életüket, felkészültek és sikerre éhesek. Talán ők alkotják az első olyan generációnkat, amelyik időben elkezdte űzni a sportot ahhoz, hogy később akár a legnagyobb curlingnemzetek sportolóival is felvehessék a versenyt. Ha csak a fiúkat nézem, azt gondolom, rákapcsolódtak arra a példaértékű útra, amelyet a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt kikövezett nekik. Méltó utódai lehetnek.” További korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.