UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-11-16 15:43

Kosárlabda: maradt az élen az Alba a fiú juniorbajnokság alapszakaszának keleti csoportjában

Parázs csaták jellemezték a fiú juniorbajnokság alapszakaszának kilencedik fordulóját. A kosarasok három mérkőzésen léptek pályára: az éllovas Alba Fehérvár, a Kecskeméti KA és a Szolnoki KA is győzelmet ünnepelhetett.

Stabilan vezeti a juniorbajnokság alapszakaszának keleti csoportját az Alba Fehérvár Forrás: albakosar.hu
Stabilan vezeti a juniorbajnokság alapszakaszának keleti csoportját az Alba Fehérvár Forrás: albakosar.hu
Három mérkőzést rendeztek a fiú juniorkosarasok alapszakaszának keleti csoportjában. A legizgalmasabb párharcot a Zsíros Akadémia Kőbánya és Alba Fehérvár vívta Budapesten. Az első negyedben hárompontos előnyre tett szert az éllovas Fejér megyei együttes, ám a kőbányaiak a félidőre egalizáltak. A harmadik felvonást egy ponttal az Alba nyerte, míg a záróetapot ugyanilyen különbséggel a pesti csapat húzta be, így a 71−71-es játékidőt követően jöhetett a hosszabbítás, amelyet egy ponttal (9−8) a székesfehérváriak bírtak jobban. A Kecskeméti KA alakulata izgulhatott hazai pályán, hiszen a jelenlegi második MAFC gárdája érkezett hozzájuk. A Bács-Kiskun megyeiek rendkívül stabilan és hatékonyan teljesítettek, minek köszönhetően az első három negyed az övék lett. Hiába győztek három ponttal az utolsó játékrészben a műegyetemiek, a mérkőzést a Kecskemét nyerte (58−52). A Debreceni KA otthonába a Szolnoki KA utazott. Az első negyed döntetlennel zárult, a másodikat és a harmadikat viszont a vendégek vitték el: összesen 12 pontos előnyre szert téve. Eképpen a nyolcpontos debreceni győzelem a zárónegyedben kevésnek bizonyult (54−58).

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, KELETI CSOPORT A tabella 1. Alba Fehérvár 8 győzelem − 1 vereség 2. MAFC 6 győzelem − 3 vereség 3. Szolnoki KA 6 győzelem − 3 vereség 4. Debreceni KA 4 győzelem − 4 vereség 5. Vasas Akadémia 4 győzelem − 4 vereség 6. Zsíros Akadémia Kőbánya 4 győzelem − 5 vereség 7. Kecskeméti KA 2 győzelem − 6 vereség 8. Újpest−MT 8 vereség

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.