UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-11-18 12:18

Jégkorong: az idén is az élre törnek a fehérváriak a „szomszédban”

Szépen haladnak előre a magyar csapatok az osztrák bázisú korosztályos jégkorong-bajnokságokban. A legjobban a címvédő székesfehérvári együttesek állnak.

Az előző évadban mind az U20-as, mind az U18-as korosztályban a székesfehérváriak hokisai örülhettek az osztrák bázisú utánpótlásligában, s ami eddig az idei évad eddigi eredményeit illeti, sincs okuk a panaszra.

A mostani évadot is jól kezdték a fehérvári hokisok Forrás: jegkorongakademia.hu
A mostani évadot is jól kezdték a fehérvári hokisok Forrás: jegkorongakademia.hu
Az U20-as bajnokságban  lezajlottak az alapszakasz küzdelmei, és a Volánosok új vezetőedzőjükkel, Vaszjunyin Artyommal az élen hibátlanul meneteltek az úgynevezett Nemzetközi csoportban. Ugyanígy teljesített a MAC Budapest korosztályos együttese, a fővárosiak szintén százszázalékosa, csupán az eggyel több kapott gól miatt szorultak a székesfehérváriak mögé. A „két nagy” mögött az UTE hatalmas csatában állt a Ljubljanával és a Medvescsak Zagrebbal a harmadik helyért, a lilák végül negyedikek lettek helyen, míg a Vasas három ponttal a hatodik. Az U18-asok között, vagyis az EBJL-ben négy magyar együttes is a felsőházba verekedte magát, igaz az élen a tavalyi ezüstérmes klagenfurtiak állnak. A második a címvédő Fehérvár, de ott van a nyakukon az egy meccsel kevesebbet játszó DVTK Jegesmedvék gárdája is, miközben a MAC az ötödik, az UTE pedig a nyolcadik helyen tanyázik. Az alsóházban jó eséllyel a rájátszásba kerülhet az ott még hibátlan Vasas, a Debrecen pedig nagyot küzdhet a cseh Znojmóval a második helyért.

AZ OSZTRÁK BÁZISÚ KOROSZTÁLYOS BAJNOKSÁGOK ÁLLÁSA: EBYSL (U20) Nemzetközi csoport: 1. Fehérvár AV19 18 pont (31–7), 2. MAC Budapest 18 (31–8), 3. Ljubljana (szlovén) 14, 4. UTE 11, 5. Medvescak Zagreb (horvát) 9, 6. Vasas 3 EBJL (U18) Felsőház: 1. Klagenfurt (osztrák) 14, 2. Fehérvár AV19 12, 3. DVTK Jegesmedvék 12, 4. Okanagan HC „Red” (osztrák) 10, 5. MAC Budapest 7, 6. Red Bull Salzburg (osztrák) 7, 7. Vienna Capitals Silver (osztrák) 5, 8. UTE 2 Alsóház: 1. Vasas 21, 2. HC Orli Znojmo (cseh) 13, 3. Debreceni HK 13, 4. Okanagan HC „White” 9, 5. Steiermark 8, 6. Győri ETO HC 8, 7. EHC Linz 8, 8. EHC Lions 1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.