UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-11-21 13:01

Labdarúgás: a Ferencváros fontos rangadót nyert az U19-es bajnokságban, a többi kiemelt korosztályban viszont botlott

A labdarúgó utánpótlás-bajnokságokban, hosszú idő után mindhárom kiemelt korosztályban rendeztek fordulót; az FTC 1–0-s sikerével két pontra zárkózott az éllovas Győr nyakára az U19-esek között, az U17-es, valamint az U16-os élvonalban azonban nem sikerült nyernie.

Meglehetősen vegyes eredmények születtek a három kiemelt utánpótlás-bajnokság legutóbbi fordulójában. Ezúttal egyetlen klub sem akadt, amely az U19-es, az U17-es és az U16-os élvonalban is nyerni tudott volna. A legnagyobb rangadót minden kétséget kizárólag a Ferencváros és az ETO FC Győr vívta a legidősebbek között: a nem túl látványos focit hozó, brusztolós, zöld-fehér rangadón a Fradi Vida Kristóf – a felnőttválogatottban szereplő Vida Máté öccse – szabadrúgásgóljának köszönhetően 1–0-s diadalt aratott, és két pontra megközelítette a listavezető győrieket. (Az összecsapásról részletesen IDE KATTINTVA olvashat.) A Vasas Kubala Akadémia idegenben nyert magabiztosan az idei kiírásban csak a középmezőnyben szerénykedő Honvéd ellen (0–2), és csupán kevesebb győzelme miatt nem előzi meg a szintén 18 ponttal álló népligetieket.

A Ferencváros nyerte az U19-es bajnokság rangadóját Forrás: Fradi.hu
A Ferencváros nyerte az U19-es bajnokság rangadóját Forrás: Fradi.hu
Miközben a legidősebbek között botladoznak a kispestiek, addig az U17-eseknél kilenc egységgel vezetik a bajnokságot. A 11. fordulóban zsinórban negyedik győzelmüket szerezték, ezúttal az ETO FC Győrt verték meg 2–1-re. Ráadásul legfőbb üldözőik közül az MTK Budapest és az FTC is értékes pontokat hullajtott, egymás ellen például 4–4-et játszottak. A lőtt gólokkal nincsenek problémák a Lantos Mihály Sporttelepen, hiszen három MTK-s található a góllövőlista elején, név szerint Biben Barnabás, Doncsecz Levente és Juhász Levente. Az U16-os élvonalban a Debrecen megelőzte az FTC-t, és felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára, miután kétszer is nyert az elmúlt héten. A két siker közül a Puskás Akadémia elleni 2–0-s, idegenbeli győzelem az igazán nagy fegyvertény, hiszen a felcsútiak a mostani vereségükkel is három ponttal a Loki fiataljai előtt járnak. A Fradi viszont hullámvölgybe került: legutóbbi három meccsén nyeretlen maradt. A 11. fordulóban az utolsó előtti MTK-tól kaptak ki 1–0-ra. A bajnokságot továbbra is a Kiss László és Ulbert Renátó által repített Honvéd vezeti, amely 4–0-ra leiskolázta az ETO FC Győr csapatát.

KIEMELT UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁGOK U19, 10. FORDULÓ FTC–ETO FC Győr 1–0 Budapest Honvéd-MFA–Vasas Kubala Akadémia 0–2 Puskás Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 1–2 MTK Budapest–DVSC-DLA 3–0 U17, 9. FORDULÓ (PÓTLÁSOK) ETO FC Győr–MTK Budapest 3–0 Puskás Akadémia–DVSC-DLA 3–1 11. FORDULÓ MTK Budapest–FTC 4–4 Puskás Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 3–2 Budapest Honvéd-MFA–ETO FC Győr 2–1 DVSC-DLA–Illés Akadémia-Haladás 1–1 U16, 9. FORDULÓ (PÓTLÁSOK) ETO FC Győr–MTK Budapest 2–1 Puskás Akadémia–DVSC-DLA 0–2 11. FORDULÓ MTK Budapest–FTC 1–0 Puskás Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 4–0 Budapest Honvéd-MFA–ETO FC Győr 4–0 DVSC-DLA–Illés Akadémia-Haladás 2–1

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.