UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-11-21 15:10

Vízilabda: megjött az étvágya a fiú gyermekbajnokság élén telelő Vasasnak

Meglepetés is, meg nem is, hogy a fiú gyermekbajnokság élén öt forduló után százszázalékos teljesítménnyel áll a Vasas SC vízilabdacsapata. Homonnai Dániel vezetőedző a remek kezdés titkáról és az egyre nagyobb célokról nyilatkozott.

Nagyszerűen kezdte a fiú gyermekbajnokság felsőházát a Vasas SC korosztályos vízilabdacsapata. A 2005-ös születésű angyalföldiek öt forduló után hibátlanul állnak a tabella élén, és az is biztos, hogy februárig megőrzik első helyüket, hiszen csak akkor folytatódik tovább a pontvadászat. A Vasas a Szentes, a Debrecen, a BVSC és a Szolnok legyőzése után a hétvégén a KSI otthonában aratott győzelmet, így nem csoda, a játékosok bizakodva várják a jövő évi folytatást. A csapat vezetőedzői posztjára nyáron érkezett Homonnai Dániel, amikor átvette a társaságot már érezte, hogy sokra hivatott fiatalok alkotják.

vasassc.hu
vasassc.hu
„Akkor még nem mertük kijelenteni, hogy az élcsapatok közé fogunk tartozni, azt viszont egyből láttam, hogy jó alapokkal rendelkező, nagyon motivált, szorgalmas együttesről van szó. Láttam bennük fantáziát. Először azt tűztük ki célul, hogy jussunk fel a felsőházba, ennek jegyében kezdtük meg a felkészülést. Aztán, ahogy ez nagy küzdelmek árán sikerült, elkezdtünk felfelé ívelni.” A vezetőedző úgy véli, a klubban csupán az hathat a meglepetés erejével, hogy a csapat veretlenül zárta az őszt, az, hogy a befektetett munka egyenesen arányos a teljesítménnyel, nem. A gárda mérkőzésről mérkőzésre lendült egyre jobb formába, bár Homonnai szerint a sorsolással is szerencséje volt a csapatnak, hiszen fokozatosan kaptak egyre erősebb ellenfeleket. „Amikor láttam, hogy vesszük az akadályokat, megfogalmazódott bennem a cél, hogy ezt az igencsak rövid őszi szezont zárjuk veretlenül. A fiúk már 2-3 éve együtt vannak, tavaly negyedik helyen végeztek a Budapest-bajnokságban, most, hogy a Vasas színeiben az országos bajnokságban játszhatnak, érezhetően motiváltabbá tette őket.”
vasassc2
vasassc2
A listavezető csapatban öt olyan játékos pólózik, aki a korosztályos válogatottban is érdekelt, ők adják a kezdőcsapat gerincét, ám az egész gárdára igaz, hogy rendkívül éhes a sikerre. A fiatalok minden meccsen a győzelemért szállnak vízbe, még akkor is, ha az ellenfél papíron erősebb. „A srácok nem riadnak vissza semmitől, az ellenfél vezetésénél is végig hisznek a győzelemben és, ha fogalmazhatok úgy, mi minden meccsen torokra megyünk.” A sikerek mindig kedvezően hatnak a hangulatra is, nincs ez másképp a Vasasnál sem. Bár a játékosok az edzések munkarészét rettentően komolyan veszik, előtte és utána nincs hiány a jókedvben. Abban, hogy ez megmarad a következő időszakra, a tanítványaival kiváló viszonyt ápoló edző is bízik. „Nehéz eldönteni, hogy ebben a lendületben a szünet most jókor jön-e vagy sem. Ha lett volna még két forduló, biztos vagyok benne, ugyanilyen elánnal szálltunk volna vízbe. Ez most így alakult, ezt kell meglovagolnunk. Van két hónapunk készülni, és a bajnokság két legerősebb csapatával, a Fradival és az UVSE-vel még nem játszottunk. Jövő héten a II. Jeney László-kupával hangolódunk a folytatásra, majd vidéki edzőtábor és kemény, melós napok következnek. Tudjuk, hogy helyén kell kezeljük a dolgokat, a bajnokság lebonyolítása is olyan, hogy akár az alsóházból is kikerülhet a bajnok. Lépcsőről lépcsőre haladunk, a következő meccsünk az FTC ellen lesz, ott akarunk jól teljesíteni. Messze van még a vége, de nem titok, hogy evés közben azért megjött az étvágyunk.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.