UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-11-25 20:57

Birkózás: az ESMTK és az Esztergomi BSE is remekelt a vasárnapi utánpótlás-csapatbajnokságokon

Három országos csapatbajnokságot is rendeztek vasárnap. A diáklányok és utánpótláskorú hölgyek Kaposváron csaptak össze, míg az utánpótlás kötöttfogású viadalra a Budapesti Honvéd termében került sor. A diákok között az Esztergom, a másik két szakágban az Erzsébeti SMTK csapatai diadalmaskodtak.

Az ESMTK bajnokcsapata Forrás: birozoszov.hu
Az ESMTK bajnokcsapata Forrás: birozoszov.hu
Köttötfogásban és női birkózásban egyaránt rendeztek vasárnap csapatbajnokságot. A hölgyek a kaposvári Körcsarnokban mérettették meg magukat diák és utánpótlás-korcsoportban, míg a fiúk Budapesten, a Budapesti Honvéd termében léptek szőnyegre. Mind a két versenyen szenvedélyes, parázs csatákat lehetett látni, ráadásul meglepetés is született. Az utánpótláskorú hölgyek mezőnyében a válogatottak tömkelegét felsorakoztató Csepeli BC fiataljai küzdöttek az Erzsébeti SMTK ellen, végül utóbbi nyert. A diákok között az Esztergomi BSE győzött − elképesztően szoros csatát követően bizonyultak jobbnak a Kiskunfélegyházi BSE birkózóinál. A Honvéd nem tudott diadalt aratni hazai pályán. Az utánpótlás kötöttfogású csapatbajnoki cím az erzsébetvárosiaké lett a Dorogi NC előtt.

DIÁK KORCSOPORTOS LEÁNY CSAPATBAJNOKSÁG, KAPOSVÁR 1. Esztergomi BSE 2. Kiskunfélegyházi BSE 3. Orosházi SBK 4. Érdi Spartacus 5. Nagyszénási SE 6. Tatabányai SC UTÁNPÓTLÁS LEÁNY CSAPATBAJNOKSÁG, KAPOSVÁR 1. ESMTK 2. Csepeli BC 3. Abonyi BC 4. Tatabányai SC 5. Pécsi EAC 6. Kaposvári SI UTÁNPÓTLÁS KÖTÖTTFOGÁSÚ CSAPATBAJNOKSÁG, BUDAPEST 1. ESMTK 2. Dorogi NC 3. Budapesti Honvéd SE 4. Esztergomi BSE 5. Diósgyőri BC 6. Ceglédi VSE

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.