UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-11-26 13:59

Asztalitenisz: András Csaba szerdától bizonyíthat a thaiföldi ifjúsági világbajnokságon

András Csaba szerdától már bizonyíthat a vasárnap óta zajló, thaiföldi ifjúsági világbajnokságon. Vegyes párosban, újdonsült partnerével, az olasz Jamila Laurentivel méreti meg magát, míg egyesben csütörtöktől lép asztalhoz. A helyszínen tapasztaltakról, valamint a várakozásairól beszélgettünk vele.

Már javában zajlik Nahon Ratcsaszimában az ifjúsági pingpongosok világbajnoksága. Magyar versenyzőnek ugyanakkor csak szerdától szurkolhatunk: András Csaba újdonsült párjával, az olasz ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Jamila Laurentivel küzd vegyes párosban.

András Csaba szerdától bizonyít Thaiföldön
András Csaba szerdától bizonyít Thaiföldön
„Nagyon régen, kilencéves korom óta ismerem. Tudni kell róla, hogy tökéletesen beszéli a nyelvünket, hiszen félig magyar. Véletlen folytán kerültünk össze. Magyarországra jött családi látogatásra, és egyik reggel lement edzeni az Ormai László Sportcsarnokba. Pont aznap mentem én is oda, találkoztunk. Megkérdezte, ki a párom, ekkor megbeszéltük, hogy mindkettőnk partnere kilépett az utánpótláskorból. Erre felajánlotta, hogy próbáljuk ki együtt. Szerencsém volt, mert egy héttel később felkérte őt az idei Európa-bajnok svéd Truls Moregard. Nem rossz érzés, hogy miattam visszamondta” − meséli büszkén Csaba. Közel két hete van Thaiföldön az edzőjével, Somosi Miklóssal. A viadalt edzőtábor előzte meg, amelyre a korosztályos világranglista első 24 helyezettje kapott meghívót. András kiemeli, jól jött ez az egyesverseny előtt: „Elképesztően intenzív csaták folytak, hiszen csak a legjobbak lehettek itt. Ennek okán kevés volt a rontás is. A srácok nagyon jó fejek voltak, összekovácsolódott a társaság. Nem taktikázott vagy tartalékolt senki, odatettük magunkat. Játszottam a korcsoport egyik legjobbjával, az orosz Vlagyimir Szidorenkóval. Jó meccsek voltak, rendkívül kemény ütései vannak, talán ennyivel jár előttem. A világbajnokságon bármi megtörténhet, nincs nagy különbség közöttünk. Nem mondhatni, hogy jó a sorsolásom, de ha a negyeddöntőig szeretnék jutni, akkor természetesen nagy skalpokat kell szereznem.” Úgy véli, nem lehet tudni, mire lehetnek képesek vegyes párosban. „Borzasztó erős a mezőny. Ha pontosan betartjuk a taktikát, akkor szerintem nagy csodát is véghez vihetünk. Az ostravai ifjúsági Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutottam, ami persze nem rossz, de jó lenne végre felállni a dobogóra. Szerintem jobb esélyem van erre Jamilával, mint egyedül. Mindig az első körök a nehezek, ott kell rendesen összeállnia a játékunknak” − zárja Csaba a helyszíni jelentését. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.