UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-11-26 14:58

Jégkorong: Péter Donát lendülete kitartott a mostani szezonra is

Ponterősen kezdte az új évadot az Augsburg 19 éves jégkorongozója, Péter Donát. A csatár ugyanakkor ezzel még nem elégedett meg. A célja, hogy a klubcsapatával a playoffba, a válogatottal pedig eggyel magasabb divízióba jusson.

A hetedik szezonját kezdte Németországban a 19 éves magyar jégkorongozó, Péter Donát. Méghozzá nem is akárhogyan: az Augsburg csatára az ottani U20-as élvonalban tizennyolc bajnokin harmincegy pontot szerzett (16 gól, 15 gólpassz).

Péter Donát remekül kezdte a szezont Augsburgban Forrás: TSH Fotó
Péter Donát remekül kezdte a szezont Augsburgban Forrás: TSH Fotó
Ráadásul a juniorválogatottban is remekelt: az amerikaiak elleni budapesti évnyitó találkozón duplázott, és az azt követő felkészülési eseményeken is eredményes volt. „Elégedett sosem lehet az ember, mert mindig van lehetőség, és kell is fejlődni. Nagyon készültem az évadra a nyáron, de ezzel, gondolom, mindenki így van. Talán a helyezkedést és az önbizalmat emelném ki, amely még tavasszal javult sokat, és sikerült átmenteni erre a szezonra is.” Péter hét éve, tizenkét évesen váltott országot, már a legkevésbé számít idegennek németföldön, és továbbra is jól érzi magát ott. „Hét év sok idő, szinte mindenhol voltam már, jól ismerem az itteni légkört. A juniorbajnokság színvonala talán kicsit visszaesett, mert a fiatalok közül sokan játszanak már a felnőttligákban, de így is kemény, gyors mérkőzéseink vannak, sok a testjáték, és a technika kevésbé dominál.” A következő évadtól már a magyar játékos is valamelyik felnőttbajnokságba igyekszik, ahhoz viszont szüksége lenne német állampolgárságra, hiszen a légiósszabályozás miatt értelemszerűen inkább a hazai fiatalokat favorizálják. Ezért „hokinémetté” kellene válnia. Eközben fontosnak tartja, hogy több lábon álljon, nívós iskolában közgazdasági szakon tanul, amit viszonylag gól össze tud egyeztetni az élsporttal. Jelenleg azonban a hoki az első: az Augsburggal és a magyar válogatottal is nehéz hónapok állnak előtte. „Az U20-as válogatottal a legjobbat szeretnénk kihozni a tornából, tavaly is már jó esélyünk volt a feljutásra, az idén, ha lehetőségünk lesz, már nem szeretnénk elszalasztani. Az Augsburggal pedig annak ellenére, hogy fiatal a csapatunk, el akarjuk érni a playoffot. De nem lesz könnyű menet.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.