UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-11-28 18:30

Labdarúgás: döntetlent játszott az U16-os válogatott az olaszokkal

A keddi 2−0-ás vereséget követően az U16-os labdarúgó-válogatott ezúttal döntetlent játszott az olaszok korosztályos nemzeti együttese ellen a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen. Belvon Attila vezetőedző elégedett a látottakkal.

Idei utolsó edzőtáborát az olaszok elleni visszavágóval zárta az U16-os labdarúgó-válogatott Telkiben. A két csapat kedden kiegyenlített mérkőzést vívott egymással, a meccs képe alapján a magyarok sokkal jobb eredményt is elérhettek volna, de az olaszok hatékonyabbak voltak, így 0−2-re a rivális nyert – írja az mlsz.hu.

1−1-es döntetlent játszottak az U16-os fiúk az olaszokkal Forrás: mlsz.hu
1−1-es döntetlent játszottak az U16-os fiúk az olaszokkal Forrás: mlsz.hu
A csütörtöki visszavágó első félidejében a válogatott ismét remekül játszott, sok labdát szerzett, és magához ragadta a vezetést is: szöglet után Ulbert Renátó csellel verte meg a védőjét, és kilőtte a hosszú sarkot (1−0). A gól után a fiúk rögtön megduplázhatták volna az előnyt, de elhibáztak egy ziccert. A szünetig mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de ekkor az eredmény még nem változott. A fordulás után az olaszok mezőnyfölényre tettek szert. A magyar gárda hátrébb húzódott, stabilan védekezve igyekezett megszűrni a vendégek támadásait. Az olaszok sok labdát íveltek a védők mögé, végül bedobást követően szerezték meg az egyenlítő gólt, amellyel kialakult az 1−1-es végeredmény. „Az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok, bár a keddi találkozón jobban játszottunk. Az olaszok nagyon jó eredményeket értek el az utóbbi hónapokban, hihetetlenül jó együttesük van. Örülök, hogy sikerült döntetlent játszanunk ellenük. Azon az úton kell haladnunk, amit az első félidőben mutattunk, az utóbbi összetartások alapján úgy érzem, hogy pozitív irányba halad a csapat. Remélem, ezt a jövőben tartani tudjuk” – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző a szövetség honlapjának. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.