UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-11-28 18:08

Labdarúgás: újabb magyar játékos remekelt a Premier League-kupában, ezúttal a West Ham 17 éves kapusa, Hegyi Krisztián

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 19 éves, korosztályos válogatott Csoboth Kevin veretlenül menetel csapatával, a Benficával a Premier League International Cup elnevezésű U23-as nemzetközi tornán, melyen egy másik magyar játékos is pályára lépett a héten – a West Hamben bravúrok sorát bemutató kapus, a 17 éves Hegyi Krisztián.

A Premier League International Cupot az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot is rendező Premier League szervezi meg minden évben U23-as csapatok részére. A 24 csapatos tornán 12 szigetországi klub (11 angol és a walesi Cardiff City) és 12 egyéb, európai országból érkező együttes vesz részt (három spanyol, két német, két holland, két portugál, két francia és a horvát Dinamo Zagreb). A sorozat hasonló rendszerben zajlik, mint a felnőtt Bajnokok Ligája, de minden mérkőzést Angliában, illetve Walesben rendeznek meg.

Hegyi Krisztiánt a WHU hivatalos honlapján méltatják Fotó: whufc.com
Hegyi Krisztiánt a WHU hivatalos honlapján méltatják Fotó: whufc.com
Az októberben az U17-es világbajnokságon is járó korosztályos válogatott kapus, Hegyi Krisztián másodszor volt kezdő a Premier League-ben szereplő West Ham United U23-as, azaz második csapatában, és a klub honlapjának beszámolója szerint főszerepet játszott abban, hogy a gárda 0–1-ről fordítani tudott a Brighton ellen, és 3–1-re győzött a Premier League International Cup szerdai meccsén. „Hegyinek nagyszerű estéje volt a második U23-as meccsén. A 31. percben egymás után két brilliáns védést is bemutatott, mert Radulovic lövése után a kipattanót is hárította” – fogalmaz a whufc.com. A beszámolók alapján Hegyi az említett helyzet mellett még öt alkalommal őrizte meg a kapuját a góltól, csak a 25. percben bizonyult tehetetlennek Radulovic nagy erejű lövésével szemben. A West Ham ezzel a győzelemmel hat ponttal fejezte be a csoportkört, mert korábban a Valenciát is megverte 1–0-ra, viszont a Wolfsburgtól 3–2-re kikapott. A West Ham jelenleg a 2. helyen áll csoportjában a Wolfsburg mögött, de két találkozó még hátra van, és csak a csoportelső jut biztosan tovább. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.