UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-11-30 13:36

Tornasportok: a fiú és leánycsapat is bronzérmet szerzett a libereci Olimpiai Reménységek Versenyén

A fiúk remeklése után a lányok sem akartak lemaradni a Liberecben zajló Olimpiai Reménységek Versenyén, amely az év utolsó jelentős utánpótlás-viadala, így aztán fogták magukat, s a fiúkhoz hasonlóan bronzérmet nyertek csapatban. Szász Dániel és Harangozó Ildikó érthetően elégedetten értékel, és hol van még a verseny vége?

A hagyományokhoz mérten, vagyis roppant sikeresen szerepel idáig a korosztályos tornászválogatott a csehországi Liberecben zajló Olimpia Reménységek Versenyén: a fiúk és a lányok is a dobogó harmadik fokára állhattak fel a csapatversenyen.

A junior-vb-n szereplő Szujó Hanna fontos tagja az ORV-n bronzérmes csapatnak Forrás: OHC Liberec
A junior-vb-n szereplő Szujó Hanna fontos tagja az ORV-n bronzérmes csapatnak Forrás: OHC Liberec
A Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám (mindkettő KSI SE), Juhász Balázs (BHSE), Márkus Sebestyén (BHSE), Molnár Botond (KSI SE) és Závory Szilárd (KSI SE) összeállítású gárda 295.580 ponttal végzett a kínai és az ausztrál csapat mögött, a harmadik helyen. A fiúkhoz hasonlóan a lányok is kitettek magukért, a junior-vb-n is induló Szujó Hanna (TC Békéscsaba), Szilágyi Nikolett (UTE), a vb-tartalék Szmirnov Anna (MTK-Budapest), Nerhof Anett (UTE), Barlabás Anna (UTE) és Giczi Boglárka (Postás SE) alkotta válogatott 189.030 ponttal zárt Kína és Wales legjobbjai mögött. Az egyéni összetett versenyben ketten emelkedtek ki a magyar keretből, a békéscsabai Szujó Hanna tizenkettedikként (47.667), Závory Szilárd 75.230 ponttal az ötödik helyen fejezte be a viadalt. „Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Lólengésen kezdtünk, ott többen is hibáztak, de a későbbiekben ezeket a bakikat javítottuk, ennek is köszönhető, hogy csapatban és egyénileg is jó eredményeket szállítottunk, izgatottan várjuk a szombati döntőket" – értékel Szász Dániel utánpótlásedző a szövetség honlapján. „Nagyon örülünk a lányok eredményeinek mind a csapat-, mind az egyéni teljesítményeknek" – így Harangozó Ildikó, a lányok szakvezetője. – Azt tudni kell, hogy több olyan tornászunk is van, aki sérülés miatt nem lehet itt. Ezzel együtt edzőként nagyon büszke vagyok a mieinkre, a gerendát leszámítva úgy gondolom, teljesítették azt, amit vártunk tőlük, szombaton pedig szurkolunk, hogy a minél több érmet szerezzenek." És hol van még a vége? A most 14 órakor kezdődő szerenkénti finálékban összesen 12-ben lesz magyar érdekeltség. A fiúk között talajon Dobrovitz (12.650) és Závory (12.650), gyűrűn Závory (13.050), illetve Bátori (12.950) szerepelhet, míg ugrásban szintén Závory (13.030), valamint Molnár (12.770) került a legjobbak közé, korláton Závory (12.900), nyújtón Bátori (12.150) kvalifikálta magát. A lányok mezőnyében ugrásban (12.820) és talajon (12.500) Szujó, felemás korláton Nerhof (11.630), gerendán Szilágyi (12.500) jutott a legjobbak közé. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.