UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-12-02 12:17

Autósport: Mick Schumacher (20) egyáltalán nem bánja, hogy 2020-ban is a Forma–2-ben versenyezhet

Mick Schumacher elismerte, szép lett volna, ha bemutatkozhat 2020-ban a Forma–1-ben, de cseppet sem bánkódik amiatt, hogy jövőre is a Forma–2-es Prema istállónál versenyez. Sőt fontos tapasztalatokat gyűjthet a száguldó cirkuszban csak két év múlva debütáló új abroncsokról.

Sokan már a Forma–1-ben is megnéznék a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, Mick Schumachert, ám erre még mindenkinek várnia kell. A 2020-as szezonban ugyanis még marad a Forma–2-es Prema istállónál az idei szezonban 12. helyen végzett, fiatal pilóta.

Mick Schumacher (20) szerint előnyére válik, hogy jövőre is az F2-ben versenyezhet Fotó: Tajthi Andrea/grandpx.news
Mick Schumacher (20) szerint előnyére válik, hogy jövőre is az F2-ben versenyezhet Fotó: Tajthi Andrea/grandpx.news
„Azt gondolom, a következő idény már könnyebb lesz számomra, mert az idén megismertem a versenyautót, a pályákat, valamint tisztában vagyok vele, hogyan kell eredményesen teljesíteni egy versenyhétvégét a Forma–2-ben" – nyilatkozta a 20 esztendős srác, akinek változatlanul az a célja, hogy a Forma–1-ben szerepeljen, de elmondása szerint csak jól jöhet ki abból, ha további tapasztalatokat szerez az eggyel alacsonyabb kategóriában. „Persze, szép lett volna, ha sikerül bejutnom a Forma–1-be. Megpróbálom inkább előnyként felfogni, hogy lesz plusz egy év tapasztalatom, főleg, hogy jövőre már azokat az abroncsokat használjuk, amelyek majd csak két év múlva debütálnak a száguldó cirkuszban. Az új gumik nagy kihívást jelentenek, úgy vélem, teljesen másképp kell menni velük, mint a korábbiakkal." További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.