UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-12-05 12:56

Kosárlabda: több statisztikai mutatóban is az élen áll a Zsíros Akadémia Kőbánya két játékosa, Kolok Balázs Dániel és Hajdu Péter Márton

Kolok Balázs Dániel és Hajdu Péter Márton több statisztikai mutatót is vezet a junior-, valamint a kadétkosarasok bajnokságában. A fiúkban az a közös, hogy mind a ketten a Zsíros Akadémia Kőbánya játékosai. Velük és az edzőjükkel, Varga Istvánnal beszélgettünk kiemelkedő teljesítményük okairól, illetve az új évadbeli várakozásaikról.

Kiemelkedő statisztikákat produkál a Zsíros Akadémia Kőbánya két fiatalja, Kolok Balázs Dániel és Hajdu Péter Márton. Előbbi a juniorbajnokságban remekel: dobott pontban (20.50), hatékonyságban (30.83) és lepattanóban (13.75) egyaránt vezeti az erre vonatkozó statisztikát.

Hajdu Péter Márton (a labdával) már az U16-os válogatottban is bemutatkozhatott Forrás: FIBA
Hajdu Péter Márton (a labdával) már az U16-os válogatottban is bemutatkozhatott Forrás: FIBA
„Elsősorban a kemény munkának köszönhetem, hogy ennyire jól megy a játék az új évadban. Beláttam, hogy a pozíciómhoz nem vagyok elég magas. Rengeteg dologgal kell kompenzálnom; legfőképpen súllyal és erővel. Sokat vagyok a konditeremben, emellett a dobótechnikám is fejlődött, és a pozíciós játékomat is helyreraktam. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ez nemcsak az én érdemem; hét-nyolc éve együtt játszunk a srácokkal, megvan a kémia közöttünk a pályán. Fontos az ő támogatásuk, és az is, hogy olyan jó edző van mögöttünk, mint Varga István” − magyarázta Kolok. Ami Pétert illeti: pontban (30.50), hatékonyságban (36.25) és védőlepattanóban (8.25) is ő a legjobb a kadétbajnokság alapszakaszában. Úgy véli, eddig még nem volt ennél jobb szezonja: „U11-ben és U12-ben még nem számított sokat, ki, milyen statisztikai mutatókat ér el. Serdülőben nem ment ennyire jól, idén viszont elkaptam a fonalat. Keményen dolgozunk az edzéseken, és a válogatott összetartások is nagyban hozzájárultak ehhez. Azt azért nem mondhatom, hogy rám épül a taktika, mindenki a tudása legjavát nyújtja. Szerintem a csapatunk a legjobbak közé tartozik, ha így haladunk, akkor ott lehetünk tavasszal az országos bajnoki nyolcas döntőben.” A kőbányaiak U16-os és U18-as alakulatát egyaránt vezető Varga István az új évadbeli várakozásairól beszélt honlapunknak: „Érzésem szerint juniorjaink szemernyit jobb erőt képviselnek az idén, mint a kadétok. Az elsődleges célunk az, hogy a legjobb tizenhat közé jussunk mind a két együttessel, és ha már odáig eljutottunk, akkor a fináléig nem is szeretnénk megállni. Az U16-osok tavaly bronzéremmel zártak; mindent megteszünk azért, hogy ezt megismételjék.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.