UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-08 22:08

Jégkorong: remek főpróba a vb-re készülő U20-as válogatottól

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

Megtartotta főpróbáját a kijevi U20-as, divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő jégkorong-válogatott. Vas Márton együttese a dél-koreaiak U25-ös gárdája elleni, elképesztő csütörtöki mérkőzés után (négy perccel a vége előtt még három góllal vezettek a mieink, az ellenfél azonban hihetetlen hajrával egyenlített, a hosszabbításban azonban Vértes Nátánék csak behúzták a meccset 5–4-re) vasárnap este a Vasas Jégcentrumban újra összeakasztotta a bajszát az ázsiaiak korosztályos alakulatával, hogy az utolsó simításokat is elvégezze a csütörtökön kezdődő seregszemle előtt.

Remek főpróbát tartott a juniorválogatott a dél-koreaiak ellen Fotó: Mura László
Remek főpróbát tartott a juniorválogatott a dél-koreaiak ellen Fotó: Mura László
Nos, az első percektől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat, aminek eredményeképpen Péter Donát már az első percben megszerezte a vezetést, amit az ötödikben meg is duplázott, megadva a kellő alaphangulatot. A mieink kellő agresszivitással estek ellenfelüknek, a 16. percben Horváth László asszisztált Bogesic Vedran góljához, az ázsiaiak egyre kilátástalanabb helyzetbe kerültek. Csakhogy a csütörtöki meccs óta tudvalevő, hogy nem adják könnyen a bőrüket, Mun Dzsin-hjuk révén még az első harmadban szépítettek (3–1). A folytatásban azonban nem az történt, mint csütörtökön. Dézsi Bence és Szécsi Patrik gólja révén néggyel vezettek a mieink a második játékrészt követően (5–1), az utolsó harmadban pedig kiszakadt a magyar gólzsák: Vértes Nátán kétszer, Páterka Bence és Csollák Márkó egyszer-egyszer köszönt be, kialakítva a 9–1-es végeredményt. Nem rossz, főleg, hogy a csapat egyik legjobbja, a klubváltása miatt a vb-t is kihagyni kényszerülő Papp Kristóf nem állt rendelkezésére. Folytatás csütörtökön, a kijevi divízió I/B csoportos vb-n, a házigazdák ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, VASAS JÉGCENTRUM Magyarország U20 – Dél-Korea U25 9–1 (3–1, 2–0, 4–0) A magyar csapat gólszerzői: Vértes Nátán, Péter Donát 2-2 gól, Bogesic Vedran, Dézsi Bence, Szécsi Patrik, Páterka Bence, Csollák Márkó 1-1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.