UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-12-08 17:23

Motorsport: Kovács Bálint (18) is versenyez a hosszútávú gyorsaságimotoros vb-n

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves versenyzője rajthoz áll a hosszú távú gyorsaságimotoros világbajnoki sorozat jövő hétvégén Malajziában sorra kerülő nyolcórás futamán a Superstock 1000 géposztályban – írja az MTI.

A német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának idei bajnoka, Kovács Bálint motoros pályafutása újabb mérföldkőhöz érkezett. Kiderült, a H-Moto Team 18 éves reménysége a hosszútávú világbajnokságon is próbára teheti magát, miután szerződést kapott az Exteria KSPCS Racing Team by Empora nevű cseh csapattól a sepangi versenyre – jelenti az MTI.

Kovács Bálint a világ legjobbjai között gyűjthet tapasztalatokat Forrás: JK Sportsfoto
Kovács Bálint a világ legjobbjai között gyűjthet tapasztalatokat Forrás: JK Sportsfoto
„Ötven csapat 150 motorosa indul Sepangban. Az teljesen más közeg, mint amelyet megszoktunk, és egészen hihetetlen, hogy Bálinttal közösen el tudtunk jutni idáig” – áradozik Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa, majd hozzáteszi: semmilyen irracionális célhoz nincs kötve, hogy a versenyző szerződését a teljes vb-szezonra kiterjesszék. Így ha minden jól alakul, a fiatal motoros teljes szezonra szóló megállapodást kaphat a cseh istállótól, vagyis minden futamon rajthoz állhat a hosszútávú vb következő idényében. „Nagyon izgatott vagyok, nagy kihívás ez, hiszen olyan mezőnyben versenyezhetek, ahol világ- és Európa-bajnokokkal küzdhetek, így nincs más dolgom, mint célba érni és a lehető legtöbbet tanulni” – értelmezi a helyzetét Kovács Bálint, aki éppen olyan Suzuki GSX-R 1000-res nyergében indul Sepangban, mint amilyennel az IDM-ben elnyerte saját kategóriájának bajnoki címét. További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.