UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-12-09 12:18

Futsal: „Nem vagyunk lemaradva a környező országoktól" – így látta az U17-es válogatott szövetségi edzője a csehek elleni sikert

Szoros mérkőzésen, a végén hátrányból fordítva nyert 5–4-re a magyar U17-es futsalválogatott a Visegrádi Négyek Tornáján. Frank Tamás szövetségi edző a buta hibák ellenére bizakodva várja csapata közelgő Eb-selejtezőjét.

A hagyományos Visegrádi Négyek Tornáján méreti meg magát az U17-es futsalválogatott, s amint a mellékelt ábra mutatja, nem is eredménytelenül. Frank Tamás korosztályos nemzeti csapata ugyanis gólgazdag, színvonalas mérkőzésen győzte le az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt cseheket.

Az U17-es futsalválogatott legyőzte a cseheket a Visegrádi Négyek Tornán Forrás: MLSZ
Az U17-es futsalválogatott legyőzte a cseheket a Visegrádi Négyek Tornán Forrás: MLSZ
Az összecsapás első gólját a magyar együttes szerezte: Dorogi Benjamin gondoskodott az alaphangulatról. Erre viszont gyorsan jött a válasz a riválistól, majd Szalmás Zoltán találatával ismét előnybe kerültek a mieink, csakhogy a cseh csapat még az első félidőben újra egyenlített. A szünet után ráadásul átvette a vezetést, de egy öngólnak köszönhetően ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Bár leginkább a magyarok akarata érvényesült, a következő gólt a szívós vetélytárs szerezte, amire Gerencsér Antal reagált, 4–4-ről folytatódott tehát a mérkőzés. A végjátékban a mieink koncentráltak jobban, a győztes gólt Kovács Máté jegyezte, így szoros mérkőzésen 5–4-re nyertek a fiúk. „Bár összességében nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, butaságokból kaptunk gólokat, amikor még egyet lőnünk kellett volna. A helyzeteket nem tudtuk kellő időben gólra váltani, így szoros lett a mérkőzés. Nagyon fiatal még a csapat, ez meglátszott a néhol kapkodó játékunkon. A koncentráción, a helyzetkihasználáson javítanunk kell, a fiúk is látják, hogy ezen a szinten minden hibánkat azonnal megbüntetik. Nem vagyunk még hozzászokva a nemzetközi mezőnyhöz, de azt gondolom, nem vagyunk lemaradva a környező országoktól, hiszen néhány hete a szerbeket, most pedig a cseheket is legyőztük. Építjük a csapatot, amely majd az Eb-selejtezőn is jól tud szerepelni" – értékelt a mérkőzést követően Frank Tamás az mlsz.hu-nak.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE Kapusok: Nyerges András, Magyar Kristóf Mezőnyjátékosok: Szalmás Zoltán, Lipl Noel, Sóvári Benedek, Papp Zsombor, Kovács Máté, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Németh Benjamin, Gerencsér Antal, Szatmári Ákos, Récsei Péter, Szabó Zalán, Dorogi Benjamin

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.