UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-12-10 20:32

Új csapatában csak a kerékpározásra kell koncentrálnia a 19 éves Buzsáki Virágnak

A többek között ifjúsági olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes hegyikerékpáros Buzsáki Virág az SVS Pro Teamnél folytatja karrierjét. A 19 éves versenyző úgy gondolja, a váltással új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Az SVS Pro Team közösségi oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban együtt dolgozik a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságon egyéni, valamint a tavalyi ifjúsági olimpián Vas Kata Blankával csapatban bronzérmet szerző 19 éves hegyikerékpárossal, Buzsáki Virággal. Az idei év első felében hátsérüléssel bajlódott versenyző az utóbbi időben már teljes erőbedobással edz, a megváltozott körülmények pedig nagyban segítik felkészülését.

buzs svs pro team1
buzs svs pro team1
„Nagyon örülök, hogy igazán profi csapatba kerültem – mondja Virág. – Szinte mindent megkapok, amire szükségem van. Két biciklit, heti két közös edzést, felszerelést. Elég hosszú életű csapatról van szó, a háromszoros olimpikon Parti András is volt tagja az SVS Pro Teamnek, amely egy ideje már kis létszámmal dolgozik, így sokkal nagyobb figyelmet kapnak versenyzői – ez az eredményeken is meglátszik.” A csapat megjegyzi bejelentésében, hogy Virág ezentúl Stevens bringákon suhan majd. A versenyző a német gyártmányú kerékpárról elmondta honlapunknak, hogy minden tekintetben kiváló minőségű, és országútra már megkapta a biciklijét, de hamarosan csúcskategóriás mountain bike-kal is bővül gyűjteménye. Virág korábbi interjújában – amikor még nem volt publikus a csapat kiléte – arról mesélt, az év folyamán többször is látta az SVS Pro Teamet, ami először megfogta, az a remek hangulat és, hogy minden tagja elképesztően pozitívan áll a versenyzéshez. Ez már önmagában arra engedte következtetni, megéri majd váltania, ám konkrét dolgokban is megmutatkozik az új szerződés előnye. „Ezentúl csak a kerékpározásra kell koncentrálnom. Nem kell verseny előtt egy nappal azon agyalnom, hogyan jutok el a helyszínre, ki fog ott segíteni, vagy éppen ki áll majd a technikai zónában. Ha bármilyen gond van a biciklimmel, nem nekem kell hurcolnom, hogy ellenőrizzék. Az előző csapatom megszűnt, ha ez nem történik meg, akkor is váltottam volna. Nekik köszönöm az elmúlt három évet, az újnak pedig a nagyszerű lehetőséget. „ További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.