UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-12-12 22:01

Curling: a férfiak újabb veresége után a hölgyek magabiztos győzelmet arattak Japán fölött a juniorok B világbajnokságán

Szerdán kezdődött a finnországi Lohjában a juniorkorosztály B világbajnoksága, ahol mindkét nemben szerepel magyar csapat. A torna egyben kvalifikációs lehetőség is, hiszen a három legjobb csapat mindkét nemnél eljut a 2020 februárjában az oroszországi Krasznojarszkban rendezendő junior világbajnokságra. A férficsapatunk három forduló után még nem tudott győzni, a hölgyek viszont megverték Japánt a nyitányon.

Lohjában összesen 43 juniorcsapat (19 női és 24 férfi) vesz részt a B világbajnokságon, ahol a csoportokban a klasszikus lebonyolítási rendszer szerint mindenki mindenkivel játszik egy-egy mérkőzést és utána alakul ki a rájátszás. A férfiaknál a  Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc (skip), Kalocsay Ottó Dániel, Gazdag Zsombor, Tüske Milán összeállítású magyar csapat a szerdai két vereség után csütörtökön nem kezdett rosszul az esélyesebb, a legutóbbi vb-n még a legfelső osztályban szerepelt, de onnan kiesett svédek ellen. Az első end annak ellenére 0:0-val zárult, hogy az északiak voltak befejezők. A második endet befejezőként 2:0-ra nyerték meg a svédek, majd háromszor egymás után a magyar csapat volt a befejező, de egy döntetlen és egy 1:0-s svéd siker mellett csak egy endben bizonyultak jobbnak a mieink 1:0-val.

A magyar csapat az ob-n harcolta ki, hogy bben az összeállításban vehessen részt a vb-n Fotó: curling.hu,/archív
A magyar csapat az ob-n harcolta ki, hogy bben az összeállításban vehessen részt a vb-n Fotó: curling.hu,/archív
Ezután még egy pontot tudott felírni a táblára a magyar együttes, az utolsó endet azonban ismét 2:0-ra nyerték a svédek, ezzel pedig a meccset is 5:2-re.  Csapatunknak a harmadik meccsén ez volt a harmadik veresége, a szerdai első napon a kazahoktól 7:5-re, az osztrákoktól 8:6-ra kapott ki. Pénteken a házigazda finnek ellen folytathatja a szereplését A hölgyek csütörtökön kezdték meg szereplésüket Japán ellen. A mieinknél ismét a  Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna összeállítású csapat szerepel, amely idén januárban nagyon közel volt a vb-kvalifikációhoz, de két esélyéből akkor egyiket sem tudta megragadni. A mieink Japán ellen befejezőként 1:0-ra megnyerték az első endet, viszont a másodikat ugyanilyen különbséggel elveszítették. A következő két endet viszont előbb 2:0-val, majd 3:0-val írták jóvá a magyar csapat javára, vagyis a mérkőzés feléhez érve 6:1-re vezettek Joó Lindáék, ezzel el is dőlt a találkozó. A folytatásban ugyan Japán két endet is behúzott 2:0-val, de 7:5-re így is vereséget szenvedett a magyar válogatottól. Folytatás pénteken, a finnek ellen szintén 7:5-ös győzelemmel rajtoló Kazahsztán ellen.

B LIGÁS JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, LOHJA (FINNORSZÁG) Férfiak, 3. forduló Svédország–Magyarország 5:2 (0:0, 2:0, 0:0, 1:0, 0:1, 0:1, 0:1, 0:0, 2:0) Nők, 1. forduló Magyarország–Japán 7:5 (1:0, 0:1, 2:0, 3:0, 0:2, 1:0, 0:2, x:x)

További korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.