UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-12-12 19:38

Kosárlabda. Toman Petra szerint a Csata DSE kadétcsapatának ereje az egységben rejlik

Elképesztő statisztikai mutatókkal büszkélkedhet a Csata DSE 15 éves játékosa, Toman Petra a kadét kosárbajnokság alapszakaszában. Beszélgettünk vele arról, szerinte miben rejlik az együttes ereje, de szóba került az is, minek köszönheti az idei remeklése.

Nem csupán a Csata DSE leány kadét kosárcsapatának, hanem egyik játékosának, Toman Petrának is kiválóan indult az alapszakasz. Az együttes kilencmeccses győzelmi sorozatban van, veretlenül áll a keleti csoport élén, a 15 éves kosaras pedig kiemelkedő mutatókkal büszkélkedhet. A legjobb pontátlag (26.44) az ő nevéhez fűződik, ráadásul a VAL-értéke (hatékonyság) is kiemelkedő (40.67). Ez nem véletlen, hiszen lepattanózásban (8.33), asszisztban (3.33), szerzett labdában (4.89) és blokkban (1.44) egyaránt meggyőző számokat produkál.

Toman Petráék a legutóbbi szezonban serdülőbajnokok lettek Forrás: csatabasketball.hu
Toman Petráék a legutóbbi szezonban serdülőbajnokok lettek Forrás: csatabasketball.hu
„Szerintem a nyáron nagyon sokat fejlődtünk. Jött két új csapattárs, akit be kellett illeszteni. Úgy gondolom, ez kiválóan sikerült, erősek vagyunk, igazi egységként dolgozunk. Mindent együtt csinálunk, bízunk a másikban. Szerintem ez  sikerünk legfőbb kulcsa” − magyarázza Petra. Úgy véli, támadásban valamelyest többet hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez, mint védekezésben, ugyanakkor ez utóbbiban is próbál folyamatosan fejlődni: „A pontdobás és az assziszt a legfőbb feladatom. Ennek ellenére igyekszem minden területen a tudásom legjavát nyújtani és segíteni a csapatot a győzelemhez. Habár még rengeteg hátravan a bajnokságból, az összes szezon közül ez indult a legjobban. Mindent a lányoknak köszönhetek, hiszen ha nem lennének, én sem tudnék ennyi pontot dobni. Hatalmas az összetartó erő közöttünk, most értünk össze igazán. Persze sok múlik azon is, hogy együtt készülhetünk a juniorokkal; ekképpen még többet fejlődhetünk hétről hétre.” A Csata célja most is egyértelmű: „Természetesen az aranyéremért hajtunk, rengeteget dolgozunk azért, hogy megvalósítsuk ezt az álmot.” Ha már a közelebbi terveiről szót ejtettünk, megkérdeztük azt is, meddig jutna el később: „Nagyon szeretném néhány éven belül beverekedni magam a Csata élvonalban szereplő felnőttalakulatába. A legnagyobb álmaim közé tartozik az is, hogy egyszer a WNBA-ben, az Euroligában és a felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozzam.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.