UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-12 21:12

Vízilabda: „A spanyol kapus megbabonázott minket” – Kemény Kristóf az U20-as vb-vereségről

Kétgólos spanyolok elleni vereséggel kezdte a kuvaiti U20-as vízilabda-világbajnokságot a férfi juniorválogatott. Kemény Kristóf szövetségi edző értékelésében elmondta, játékban nem múlta felül ellenfele a magyar csapatot, a spanyol kapus viszont remek napot fogott ki.

mvlsz kovács anikó.JPG2
mvlsz kovács anikó.JPG2
Csütörtök késő délután megkezdte szereplését a magyar férfi juniorválogatott a kuvaiti U20-as világbajnokságon. A Kemény Kristóf és Lukács Gergő irányította csapat a B jelű csoportban az oroszok, az egyiptomiak, a kanadaiak és a spanyolok mellett kapott helyet, utóbbival játszotta első mérkőzését. A spanyolokról keveset lehetett tudni a világbajnokság előtt – leszámítva, hogy a tavalyi Eb-n bronzérmet szereztek –, Kemény Kristóf szövetségi edző az ellenféllel kapcsolatban előzetesen elmondta, egyetlen felkészülési tornán sem vettek részt a nyáron. Zárt akadémiai rendszerben dolgoznak Barcelonában. A meccset is ők kezdték jobban, az első negyedet 3–1-re nyerték, a második negyedben azonban feljavult a magyar válogatott védekezése és négyperces gólcsendet követően Vigvári Vince bal felsőbe ragasztott góljával szépített, majd Fekete Gergő egyéni akciója után ki is egyenlített. A spanyolok ekkor csak elvétve jutottak el lövésig, de amikor eljutottak, szerencséjük is volt: a felsőlécről visszapattanó labda Mizsei Márton feje búbjáról pottyant be a kapuba, majd következő próbálkozásuk is becsúszott valahogy a magyar kapus hóna alatt. Tizenegy másodperccel a félidő előtt Magyar Márton kapufás góllal köszönt be, 5–4-es spanyol vezetésnél jött a szünet. A harmadik negyedben jól sikerült bejátszás után újra kettővel mentek a spanyolok, de Bóbis Botond lövése előbb a kapus kezéről vágódott a rövid oldalon a hálóba, majd szabaddobásból pattintott bombája is utat talált a kapuba (6-6), a negyedet azonban ezúttal is spanyol gól zárta. A zárófelvonásban kis híján újabb négy percig nem lőttek gólt a csapatok, aztán a spanyolok jól használták ki az emberelőnyüket, picivel később pedig egy kettő-egyes szituációt is góllal fejeztek be. A meccset záró Szeghalmi Zsombor-gól már csak a végeredményen szépített, 9–7-re nyertek a spanyolok, akiknek kapusát, Victor Garciát a meccs legjobbjának választották. A válogatott legközelebb szombaton játszik az egyiptomiakkal. „Úgy mentünk be a vízbe, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy megverjük a spanyolokat, és ezt el is hittük, de sajnos nem sikerült – értékel Kemény Kristóf. – Az első negyedben eléggé langyosan vízilabdáztunk, ekkor tudtak elmenni 2–0-ra, majd 3–1-re, összességében azt az előnyt tartották meg. Kétszer is visszajöttünk hátrányból a meccs folyamán, de ez rengeteg energiát emésztett föl. A játék képében egyáltalán nem múltak minket felül, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, lendületesen vízilabdáztunk, az ellenfél kapusa viszont remekül, 78 százalékos hatékonysággal védett. Nyilván követtünk el két-három olyan hibát, amit góllal büntetett az ellenfél, ezeken még dolgoznunk kell, továbbá a lövések pontosságán is lehet javítanunk, de a spanyol kapus most megbabonázott minket. A spanyolok úgy tűnt, rutinosabbak nálunk, de nem csináltak olyan dolgot, amire ne tudtunk volna reagálni. A játékunk biztató volt az első mérkőzésen, megyünk tovább!”  

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KUVAIT Csoportmérkőzések, 1. forduló B-csoport Spanyolország-Magyarország 9–7 (3–1, 2–3, 2–2, 2–1) Gólszerzők: Valera 3, Paul 3, Sanahuja, Prieto, Asensio, ill. Bóbis 2, Baksa, Magyar, Vigvári V., Fekete, Szeghalmi További eredmények: A csoport Dél-Afrika–Horvátország 6–15 Japán–Kína 12–9 B csoport Kanada–Egyiptom 12–8 C csoport Kuvait–Irán 7–15 Egyesült Államok–Olaszország 11–18 D csoport Üzbegisztán–Új-Zéland 6–22 Görögország–Ausztrália 16–9 A férfi juniorválogatott vb-kerete Kapusok: Bányai Márk (Szolnok), Mizsei Márton (Miskolc) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Ágh György (BVSC), Baksa Benedek (Eger), Bóbis Botond (KSI), Dala Döme (UVSE), Fekete Gergő (Debrecen), Magyar Márton (Eger), Sugár Péter (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Turnai András (Pécs), Vigvári Vince (UVSE) A magyar csapat további csoportmérkőzései (magyar idő szerint) December 14.: -Egyiptom, 8:50; december 15.: -Oroszország, 14:10; december 16.: -Kanada, 10:10 A kuvaiti vb csoportbeosztása A-csoport: Szerbia, Japán, Dél-Afrika, Horvátország, Kína B-csoport: Oroszország, Kanada, Spanyolország, Magyarország, Egyiptom C-csoport: Montenegró, Kuvait, USA, Olaszország, Irán D-csoport: Brazília, Üzbegisztán, Görögország, Ausztrália, Új-Zéland

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.