UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-12-16 18:01

Alpesi sí: Trunk Tamás indul a téli ifjúsági olimpián

„A legnagyobb megtiszteltetés, hogy az országot képviselhetem” – mondja a 16 éves Trunk Tamás azt követően, hogy hétvégén megnyerte az alpesi sízők téli ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyét, így a fiúk mezőnyében ő indul Magyarország színeiben a január elején Lausanne-ban rajtoló világeseményen.

A hétvégén az ausztriai Obdachon rendezték meg a hazai alpesi sízők kvalifikációs versenyét a január 9-én Lausanne-ban rajtoló téli ifjúsági olimpiára. A szoros küzdelmet hozó versenyen végül a 16 éves Trunk Tamás bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli Magyarországot Svájcban. A téli ifjúsági olimpiai programjában az alpesi sín belül négy versenyszám, a szlalom, az óriás-műlesiklás, a szuper G és kombináció szerepel.

Trunk Tamás kvalifikált a téli ifjúsági olimpiára Forrás: 247SPORTPHOTO
Trunk Tamás kvalifikált a téli ifjúsági olimpiára Forrás: 247SPORTPHOTO
„Kicsit hullámzó volt a teljesítményem a versenyen, de a végeredmény nem hagyott bennem kérdést, örüljek vagy sem. Elképesztően boldog vagyok, hogy én mehetek a téli ifjúsági olimpiára. A legnagyobb megtiszteltetés, hogy az országot képviselhetem. Nagyon sikeres volt a David Fillel való közös felkészülés, emellett sokat tettem pluszba az individuális gyengeségeim kijavítására és saját magam individuális fejlesztése érdekében. Az utolsó szakaszban a sikeres edzésre, a szuper G felkészülésre és versenyzésre koncentrálok, fontos lenne még pontokat szereznem, hogy minél jobb rajtszámmal indulhassak Lausanne-ban. Három hét és már itt is van.” A 2003-as születésű Trunk Tamás a téli ifjúsági olimpián egy évvel idősebbekkel is versenyez majd, és úgy gondolja, elsődleges célját a kijutással már teljesítette, de természetesen minél eredményesebben szeretne szerepelni a fő viadalon. Miklós Edit célkitűzése szerint, a nemzetközi szinten meg szeretném mutatni, hogy lehet helyük az alpesi sísportban a magyaroknak és sok sikert kívánok Tóth Zitának, aki a lányokat képviseli. További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.