UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-16 16:50

Vízilabda: sérülés miatt félbeszakadt döntőn nyerte meg az UVSE a II. Markovits Kálmán-kupát

A hétvégén a Komjádi uszodában öt csapat részvételével rendezték meg a II. Markovits Kálmán-kupát. A fiúk ifjúsági vízilabdatornájának döntője a negyedik negyedben egy sérülés miatt korábban véget ért a vártnál, ezt leszámítva Földi László, a Vasas SC utánpótlásának szakmai igazgatója sikeresnek ítélte a háromnapos eseményt.

A hétvégén második alkalommal rendezték meg a fiú ifjúsági vízilabdázóknak a Markovits Kálmán-kupát. A háromnapos eseményen öt csapat mérte össze tudását a Komjádi uszodában, a házigazda, egyben rendező Vasas SC mellett az UVSE, a KSI SE, a Szolnoki Dózsa és a 2001-es válogatott vett részt a tornán. A körmérkőzések után a Vasas SC és az UVSE került a vasárnapi esti döntőbe. A finálét az UVSE kezdte jobban, ötgólos előnyre is szert tett, de a második negyed közepén a piros-kékek is magukra találtak, és megkezdték a felzárkózást. A döntő azonban a negyedik negyed elején váratlan fordulatot vett. A hazaiak játékosa, Juhász Márton egy vétlen szituációban súlyosabb vállsérülést szenvedett, ápolása sokáig húzódott a medence mellett, így a csapatok úgy döntöttek, nem folytatják a mérkőzést, és 7–3-as UVSE vezetésnél befejezték a meccset, így a kupát is. Földi László, a Vasas SC utánpótlásának szakmai igazgatója a sérülést leszámítva pozitívnak értékelte a kupát.

Korom Dániel lett a torna legjobb kapusa Forrás: Vasas Vízilabda/Facebook
Korom Dániel lett a torna legjobb kapusa Forrás: Vasas Vízilabda/Facebook
„Fontos időpontban volt a torna. Annak ellenére, hogy a juniorválogatott kuvaiti vb-szereplése okán nem minden csapat érkezett teljes kerettel, színvonalas kupán vagyunk túl. A beígért külföldi csapat, a Jug Dubrovnik szervezési problémák miatt sajnos nem tudott eljönni, de az edzők megerősítették, hogy fontos része volt a felkészülésüknek ez a három nap. A csapatok számos új dolgot próbálhattak ki, és azok a játékosok is szerepet kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. Összességében sikeres volt a II. Markovits Kálmán-kupa.” A tornán három különdíjat is kiosztottak. A legjobb játékos az UVSE-s Sziládi Kristóf lett, a gólkirály klubtársa, Vigvári Vendel, míg a legjobb kapus Korom Dániel a Vasas SC-ből. „ A héten komolyabb alapozó munkát végeztünk, hogy bírjuk az öt meccses megterhelést. A végére azért elfáradtunk, de úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a tornát. Csapatként tudtunk játszani, a sikerhez az vezetett, hogy nagyon sok lefordulásunk volt, és be is tudtuk őket fejezni. Örülök, hogy jó szájízzel hagyjuk magunk mögött az évet” – mondta Sziládi. „Úgy indultunk neki a tornának, adjuk ki magunkból a legtöbbet, játsszunk egy jót – nyilatkozta Korom Dániel. – Felelősség, teher nem volt rajtunk. A teljesítményünk szerencsére elégnek bizonyult a döntőhöz, nagyon örülök az ezüstéremnek. Az egész tornán jól védekeztünk, úgyhogy a díjamat nagyrészt a csapatnak köszönhetem.”

II. MARKOVITS KÁLMÁN-KUPA A torna végeredménye 1. UVSE, 2. Vasas SC, 3. 2001-es válogatott, 4. KSI SE, 5. Szolnok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.