UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-17 16:53

Vízilabda: kikapott Montenegrótól, a vb kilencedik helyéért küzdhet tovább az U20-as válogatott Kuvaitban

Szépen küzdött U20-as vízilabda-válogatottunk a kuvaiti világbajnokság nyolcaddöntőjében Montenegró ellen, a rivális ugyanakkor végig uralta a párharcot, és előnyét egészen az utolsó sípszóig meg tudta őrizni, 15−14-re nyert. Kemény Kristóf tanítványai így a kilencedik helyért maradtak versenyben.

Három győzelemmel és egy vereséggel, csoportmásodikként vágott neki U20-as vízilabda-válogatottunk a kuvaiti világbajnokság nyolcaddöntőjének, amelyet a nagy rivális montenegrói alakulattal szemben kellett megvívnia. Az ellenfél egyébként  a C csoportból, a harmadik helyen érkezett a kieséses szakaszba.

Fekete Gergő négy gólja sem volt elég a magyar győzelemhez Forrás: MVLSZ
Fekete Gergő négy gólja sem volt elég a magyar győzelemhez Forrás: MVLSZ
Az ütközet első találatát Fekete Gergő jegyezte, az egyenlítés nem sokkal később érkezett Petar Mijuskovicstól (1−1). Az etap végéig fej-fej mellett haladtak az együttesek, végül a montenegróiaké lett az előny: Nebojsa Vuskovics, Baksa Benedek és Szavo Csetkovics egyaránt betalált (2−3). Csakúgy, mint az első felvonást, a másodikat is Fekete gólja nyitotta (3−3). Csakhogy ezután kettővel húzott el a vetélytárs (3−5); Danilo Radovics és Vuskovics is eredményes volt. Dala Dömének és Szeghalmi Zsombornak köszönhették a magyarok, hogy ismét egálra módosult az eredmény (5−5). A montenegróiak ritmust váltottak, amellyel Kemény Kristóf tanítványai nem tudták tartani a lépést, és a félidőre megint hátránnyal kellett levonulniuk (6−9). A harmadik negyed is magyar találattal kezdődött, Vigvári Bence bombázott pontosan. Dusan Matkovics és Mijuskovics remeklése viszont tovább duzzasztotta a különbséget (7−11). Magyar Márton és Bóbis Botond szépített (9−11), Vuskovics meg kiegyenlítette a játékrész végeredményét (3−3). Háromgólos hátránnyal úsztak ki a magyarok a záróetapra (9−12). Bóbis, Dala és Fekete egyre hozta fel a csapatot (12−13), ám Vuskovics és Uros Vucsurovics reagált (12−15). Jött Baksa és Fekete gólja (14−15), egy perc maradt hátra. Mindkét mester időt kért. A bravúr végül elmaradt, 14−15-ös vereséget szenvedett az U20-as válogatott, amely a kilencedik helyért folytathatja a küzdelmeket.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KUVAIT Nyolcaddöntő Montenegró−Magyarország 15−14 (3−2, 6−4, 3−3, 3−5) A magyar gólszerzők Fekete Gergő 4 gól, Bóbis Botond 3, Baksa Benedek és Dala Döme 2−2, Magyar Márton, Vigvári Vince és Szeghalmi Zsombor 1−1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.