UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-12-18 12:57

Vízilabda: sovány vigasz – a kilencedik helyért játszhat az U20-as válogatott kuvaiti vb-n

Kedden a legjobb nyolc közé jutásért búcsúzott, a szerdai helyosztón viszont diadalmaskodott a magyar válogatott a kuvaiti U20-as vízilabda-világbajnokságon. Az új-zélandiak fölényes legyőzése után a kilencedik helyért Ausztrália vagy Kanada lehet az ellenfél.

Bóbis Botond négy gólt lőtt Új-Zéland ellen Forrás: vlv.hu
Bóbis Botond négy gólt lőtt Új-Zéland ellen Forrás: vlv.hu
Az igazán nagy magyar álmok a montenegróiak ellen elvesztett keddi találkozó után szertefoszlottak a Kuvaitban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Kemény Kristóf együttese nem jutott be a legjobb nyolc közé, de a torna nem ért véget, szerdán már a 9-12. helyért játszott a csapat. A helyosztón gyorsan kiderült, hogy a mieink más súlycsoportba tartoznak, mint az új-zélandiak, már az első negyed után négygólos volt a magyar előny.  A fiúk a folytatásban sem adták alább: a végére 20–4-es, kiütéses vereséget mértek az óceániai riválisra. A magyar válogatott legeredményesebb játékosa a négygólos Bóbis Botond volt. Csütörtökön a vb utolsó magyar érdekeltségű meccsén tehát a kilencedik hely lesz a tét az Ausztrália–Kanada összecsapás győztese ellen.

U20-AS VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, KUVAIT A 9-12. helyért Magyarország–Új-Zéland 20–4 (6–2, 1–1, 5–0, 8–1) A magyar gólszerzők: Bóbis 4, Ágh, Dala, Szeghalmi 3-3, Baksa, Magyar 2-2, Fekete, Turnai, Vígvári 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.