UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-12-21 19:49

Vívás: a 17 éves párbajtőröző, Muhari Eszter megvédte a címét a felnőtt országos bajnokságon

A Budapesti Honvéd 17 éves versenyzője, Muhari Eszter vitte le a show-t a felnőtt vívó ob-n, miután megvédte bajnoki címét párbajtőr egyéniben. Rajta kívül három utánpótláskorú állhatott dobogóra: Maior Mátyás ezüst-, Rabb Krisztián és Pusztai Liza pedig bronzérmet nyert.

A héten zajlik az év legfontosabb hazai vívóviadala, a felnőtt országos bajnokság, amelynek egyéni döntőit szombat délután rendezték a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. S ahogyan az elmúlt néhány alkalommal megszokhattuk, az idén is villogtak a fiatalok.

Muhari Eszter megvédte a címét a felnőtt ob-n Forrás: Magyar Vívó Szövetség
Muhari Eszter megvédte a címét a felnőtt ob-n Forrás: Magyar Vívó Szövetség
A legnagyobbat ezúttal is a Budapesti Honvéd 17 éves versenyzője, Muhari Eszter robbantotta, aki újabb nagy bravúrral megvédte bajnoki címét a párbajtőrözők között. A legnehezebb asszóját az elődöntőben a tatai Kun Annával vívta, akkor 15:14-re nyert, míg a fináléban Nagy Kingát (DVE) múlta felül 15:9-re. Jutott egy ezüstérem is az utánpótláskorúaknak, méghozzá a férfi tőrözők mezőnyében. A 19 éves Maior Mátyás (Törekvés SE) nagy menetelést mutatott be a táblán, az aranyasszóban a felnőttválogatott vezéregyénisége, egyben klubtársa, Dósa Dániel állította meg 15:4-gyel. A kardozók között két bronzérem jutott a 19 éven aluliaknak: Pusztai Liza (BVSC-Zugló) a papírformának megfelelően elérte a „végjátékot”, a legjobb négy között legnagyobb hazai ellenfele, Márton Anna győzte le 15:9-re. A Vasas vívója, Rabb Krisztián pedig igazi meglepetésbronzot nyert az ezúttal Szatmári András nélkül is bombaerős hazai mezőnyben: az elődöntőben Decsi Tamástól kapott ki kiélezett asszóban 15:13-ra.

A LEGJOBB UTÁNPÓTLÁSKORÚ VERSENYZŐK A FELNŐTT OB-N: Női párbajtőr: 1. Muhari Eszter (17 éves, Budapesti Honvéd), 5. Kardos Edina (19, Vasas), 7. Dékány Kinga (18, AVA Békéscsaba), 8. Gnám Tamara (19, Tatabányai SC) Férfi kard: 3. Rabb Krisztián (18, Vasas) Női kard: 3. Pusztai Liza (18, BVSC-Zugló), 7. Missurai Pálma (16, GEAC) Férfi tőr: 2. Maior Mátyás (19, Törekvés), 6. Tóth Gergely (17, Törekvés), 8. Szemes Gergő (16, FTC) Női tőr: 6. Zsoldosi Karolina (18, FTC)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.