UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-30 16:59

Jégkorong: összerakták a puzzle-t – megnyerte a svédországi MODO-kupát az U16-os válogatott

A kezdeti nehézségek után hatalmas menetelésbe kezdett az U16-os jégkorong-válogatott a svédországi Örnsköldsvikben rendezett MODO-kupán. Mayer Péter együttese az egy évvel ezelőtti második hely után ezúttal a döntőben is diadalmaskodott, a vezetőedző ezek után természetesen elégedetten értékelt.

A tavalyi ezüstérem után másodszor utazott el Svédországba, a MODO-kupára az U16-os jégkorong-válogatott. A forgatókönyv kísértetiesen hasonlított az egy évvel korábbihoz: a magyar együttes két vereséggel kezdett a csoportkörben, aztán viszont pazar menetelésbe kezdett, és meg sem állt a fináléig.

Aranyérmes lett az U16-os válogatott a MODO-kupán
Aranyérmes lett az U16-os válogatott a MODO-kupán
Azonban ezúttal sikerült felrakni a pontot az i-re. A döntőben a svéd AIK Hockey gárdáját múlták felül a fiúk 2–1-re, és ezzel megnyerték a rangos skandináviai tornát. Az utolsó győztes csata után a gárda vezetőedzője, Mayer Péter elégedetten értékelt honlapuknak: „Azt gondolom, az eredmény magáért beszél, de a számok ellenére a mögöttes teljesítmény sokféle lehet. Azonban ezúttal arra sem panaszkodhatunk, nagyszerű csapatmunkát mutattak be a fiúk, összerakták a puzzle-t. Valamennyi mezőnyjátékosunk szerzett pontot, kapusposzton Hegedüs Levente fantasztikus volt, bekerült az All Star-csapatba, és a torna MVP-jének is megválasztották. Ez a kettő együtt igazi ritkaságnak számít.” A végére szépen összeállt a csapat játéka, de nem indult könnyen a viadal. A küldöttség csomagjainak egy része a reptéren elkeveredett, így az is kérdéses volt, hogy a mieink egyáltalán ki tudnak-e állni az első mérkőzésükre. „Mondani sem kell, hogy mennyire nehezíti meg a feladatot, ha kölcsönütőkkel, illetve a kapusoknak teljes mértékben kölcsönszerelésben kell játszaniuk. A helyiek és csapatvezetőnk, Kramer Ádám segítségével azonban sikerült orvosolni a problémát, és bár kétszer kikaptunk, pályára tudtunk lépni, és pozitív válaszokat adtunk a helyzetre. Az első nap végére pedig megérkeztek a csomagok, megjöttek a saját szerelések, és onnantól elkezdtünk győzni.”
A magyar csapat kapusát, Hegedüs Leventét a torna MVP-jének választották Forrás: dvtk.hu
A magyar csapat kapusát, Hegedüs Leventét a torna MVP-jének választották Forrás: dvtk.hu
A tény, hogy egy éven belül másodszor is az élmezőnyben sikerült végezni a rangos viadalon, a magyar hokiutánpótlás szempontjából sem elhanyagolható szempont. „Egyértelműen biztató mozzanatokat láttunk az egész héten. Az egységes koncepció mentén, amelyet Jim Brithén fejlesztési igazgatóval és a válogatott stábbal követünk, szépen haladunk, annak megfelelően szerepeltünk most is. Persze, ez is csak egy állomás, és lehet azt mondani, hogy nem a svéd válogatottat, hanem csak klubcsapatokat győztünk le. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a klubok legalább akkora bázisból merítenek, mint mi a válogatottban. Jó volt látni, hogy míg tavaly kicsit úgy néztek ránk, mint a jamaicai bobcsapatra, az idén ez már egyáltalán nem volt jellemző. Büszkék lehetünk az év végére, az U20-as válogatott kitűnően teljesített, és mi is – igaz, még nem világbajnokságon, de – jó irányba indultunk el.”

A magyar csapat eredményei a MODO-kupán: Csoportkör: –Taby HC (svéd) 1–4, –Porin Asset (finn) 1–2, –MODO Hockey (svéd) 4–2, –SDE Hockey (svéd) 5–0, –IF Björklöven (svéd) 1–2 – hosszabbítás után Negyeddöntő: –Svedjeholmens IF (svéd) 3–1 Elődöntő: Timra IK (svéd) 4–3 Döntő: AIK Hockey (svéd) 2–1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.