UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-12-30 20:33

Kosárlabda: a fiúk arany-, a lányok ezüstérmesek az U16-osok ORV-jén

Megnyerte a háromnapos szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyét az U16-os fiú kosárlabda-válogatott, Berényi Sándor tanítványai az utolsó mérkőzésen mutatták legjobb formájukat. Ugyanitt a lányok is eredményesen szerepeltek, a Mészárosné Kovács Andrea által vezetett csapat ezüstérmes lett Léván.

Szombattól hétfőig a szlovákiai Léván szerepelt az U16-os leány és fiú kosárlabda-válogatott, az Olimpiai Reménységek Versenyén a magyarok mellett a szlovák, a lengyel és cseh korosztályos csapat vett részt. A torna forgatókönyve a fiúk és lányok szempontjából ugyanúgy alakult, az első napon mindkét magyar együttes szoros vereséget szenvedett a csehektől, majd a következőn már magabiztos győzelemmel zárt a lengyelek ellen. A fiúk hétpontos sikere különösen dicséretre méltó a B divíziós U16-os Európa-bajnok ellen.

A fiúk megnyerték az ORV-t Forrás: sbkjunior.sk
A fiúk megnyerték az ORV-t Forrás: sbkjunior.sk
Hétfőn a házigazdákkal játszottak a magyar csapatok, és mindkét válogatott a legfölényesebb győzelmét aratta a tornán. A lányoknál a csehek mindhárom meccsüket megnyerték, így Mészárosné Kovács Andrea tanítványai a második helyen végeztek. A fiúk zárónapi sikere azt jelentette, hogy ugyanúgy két győzelemmel végeztek, mint a lengyelek, de az egymás elleni eredmény alapján megnyerte az ORV-t a Berényi Sándor vezette válogatott. „Ma játszottunk a legjobban támadásban – mondta a szlovákok elleni siker után Berényi Sándor a szövetség honlapjának. – A dobószázalékunk és a gólpasszok száma önmagáért beszél. Ennek a csapatnak az lehet a legnagyobb erőssége, ha mindenki alárendeli magát a csapatérdeknek – ahogyan azt ezen a tornán tette. Gratulálok a srácoknak!” „Nagyon örülünk a győzelemnek! Az egész mérkőzés során kézben tartottuk az irányítást. Szerkezetileg és játéktudásban is az ellenfél fölé sikerült nőnünk. Nagyon sok munka vár ránk a jövőben, hogy agresszivitásban, küzdeni akarásban felzárkózzunk az A divízió színvonalához” – értékelt Mészárosné Kovács Andrea.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, LÉVA A magyarok eredményei Fiúk Szombat: Magyarország−Csehország 62−66 Vasárnap: Magyarország−Lengyelország 62−55 Hétfő: Magyarország−Szlovákia 82−61 Végeredmény: 1. Magyarország, 2. Lengyelország, 3. Szlovákia, 4. Csehország Leányok Szombat: Magyarország−Csehország 80−77 Vasárnap: Magyarország−Lengyelország 68−50 Hétfő: Magyarország−Szlovákia 63−34 Végeredmény: 1. Csehország, 2. Magyarország, 3. Lengyelország, 4. Szlovákia

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.