UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2020-01-05 10:25

Rövid pályás gyorskorcsolya: még el sem kezdődött az ifjúsági olimpia, máris itt a nyakunkban a junior-vb

Igazán elkényeztetve érezhetik magukat a rövid pályás gyorskorcsolyázás szerelmesei az elkövetkező szűk egy hónapban; csütörtökön rajtol a lausanne-i ifjúsági olimpia, majd a debreceni felnőtt Európa-bajnokság után ismét a fiatalokra vár főszerep. Szabó Krisztián, az utánpótláskeret vezetőedzője kihirdette a bormiói junior-világbajnokságra utazó csapatot, valamint szót ejtett az elvárásokról is.

Tisztult a kép, már ami a bormiói junior-világbajnokságon részt vevő rövid pályás gyorskorcsolyázóinkat illeti. Azt már jó ideje tudjuk, hogy a lausanne-i téli ifjúsági olimpián Somogyi Barbara és Jászapáti Péter képviseli a magyar színeket. A Jászberényi SE, valamint a Szegedi Korcsolyázó Egyesület reménysége az olaszországi seregszemléről sem hiányozhat, mint ahogy a juniorokat edző Szabó Krisztián, Knoch Viktor és Lakatos Tamás döntése értelmében Dobrán Flóra, Somodi Maja, Varga Regina, Szász Attila, Talabos Attila és Nógrádi Bence is az utazó csapat tagja.

Ők nyolcan képviselhetik Magyarországot Bormióban Fotó: Szabó Krisztián
Ők nyolcan képviselhetik Magyarországot Bormióban Fotó: Szabó Krisztián
„Somogyi Barbara és Jászapáti Péter a felnőttek országos bajnokságán mutatott teljesítménye és elért eredménye alapján szerezte meg az indulási jogot, Dobrán Flóra és Szász Attila pedig a hétkörös teszten verekedte be magát a csapatba – árulta el Szabó Krisztián utánpótlás-vezetőedző a MOKSZ-nek. – A további két-két versenyző személyéről hárman döntöttünk, és úgy határoztunk, hogy Somodi Majának, Varga Reginának, Talabos Attilának és Nógrádi Bencének szavazunk bizalmat.” Bormióban a lányok közül közül mindhárom távon két-két magyar indulhat, a fiúknál ötszázon hárman, míg ezer és ezerötszáz méteren két-két versenyzőnk léphet jégre – hogy kik lesznek a „befutók”, arról csak később határoznak az edzők. „Hivatalosan elég csak a helyszínen döntenünk erről, de szeretnénk hamarabb megnevezni az indulókat – árulta el Szabó Krisztián. – A fiúknál reális elvárás lehet, hogy bármelyikük bármelyik távon B-döntőbe jut, a fiúváltó döntőbe jutása óriási teljesítmény lenne, de ezt célozzuk meg. A lányok közül hárman is először szerepelnek világbajnokságon, ha a váltóval a B-döntőben futnának, elégedettek lennénk.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.