UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-06 20:52

Jégkorong: Taraszenko meg akarta nézni az U20-as vb-döntőt, aztán meglátta magát a tévében

Meglehetősen furcsa véget ért az U20-as jégkorong-világbajnokság – legalábbis az eseményt Oroszországban televízión követők számára. Történt ugyanis, hogy a Csehországban rendezett vb mérkőzéseit az oroszoknál két csatorna is közvetítette, ám a finálé idején az egyik a kilenc évvel ezelőtti junior-vb-döntő ismétlését tűzte műsorra.

A vasárnap véget ért U20-as jégkorong-világbajnokság döntőjében Kanada és Oroszország válogatottja találkozott, s nagy küzdelemben a juharlevesek diadalmaskodtak, bár korántsem volt egyszerű a győzelemig vezető útjuk. A két válogatott már a csoportkörben is találkozott egymással, akkor az oroszok fölényesen, 6–0-ra diadalmaskodtak, s úgy tűnt, ismét legyőzik az észak-amerikaiakat. Kanada ugyanis a rendes játékidő vége előtt nem egész 12 perccel még nagy hárányban volt, ám hét perc alatt három gólt ütve, 4–3-ra fordított, és megnyerte a mérkőzést, elhódítva a világbajnoki címet − írja az nso.hu. Eközben viszont Oroszországban...

Vlagyimir Taraszenko újranézhette az U20-as vb-győzelmét Forrás: AFP
Vlagyimir Taraszenko újranézhette az U20-as vb-győzelmét Forrás: AFP
A döntő után sok orosz hokidrukker posztolt a különböző közösségi oldalakon gratuláló üzeneteket az U20-as válogatottnak, miután ők a Match TV közvetítését követték, s nem tűnt fel nekik, hogy a kilenc évvel ezelőtti orosz sikerrel záruló – és szintén Kanada ellen lejátszott – döntőt látták felvételről, amelyet ráadásul úgy nyertek meg az orosz fiatalok 5–3-ra, hogy az utolsó harmad kezdetén még 3–0-s hátrányban voltak. Az ünneplő posztok mellé sok reklamálás is társult, mondván, az egyes sportoldalak elrontották a meccs eredményét, s rosszat közöltek, aztán persze jött a keserű ráébredés. A legviccesebben azonban kétségtelenül a St. Louis Bluesban jégkorongozó orosz, Vlagyimir Taraszenko járt, aki otthonában leült vasárnap, hogy megnézze a vb-döntőt. „Körülbelül tíz percig abban a hitben volt, hogy élőben nézi a finálét, aztán egyszer csak meglátta saját magát a jégen”– posztolta a 28 éves játékos felesége az Instagramon. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Match TV-nél miért gondolták jó ötletnek a 2011-es U20-as világbajnokság döntőjét egy időben leadni az élőben zajló idei fináléval – az mindenesetre biztos, hogy a csoportkörre volt csak közvetítési joga a csatornának, az érmekért folyó helyosztókra már nem. Az esetről beszámoló AP hírügynökség szerint a csatorna részéről még nem kommentálták az esetet. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.