UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-01-06 16:29

Sportlövészet: a második Eb-válogatón is remekeltek a fiatalok

Százhalombattán rendezték a sportlövők második 10 méteres Eb-válogatóját, ahol a nők mezőnyében a pisztolyos Fábián Sára Ráhel és a puskás Lovász Dorina révén ismét utánpótláskorú versenyzők diadalmaskodtak. Arról azonban, hogy kik indulnak a február végi lengyelországi kontinensbajnokságon, csak a két hét múlva esedékes harmadik, egyben utolsó válogató után döntenek.

A hétvégén XI. Százhalombattai Shooting Open keretén belül került sor a sportlövők második Európa-bajnoki válogatójára, amelyen a felnőttek és a juniorok ismét együtt versenyeztek. A februári lengyelországi 10 méteres kontinensviadalra való kijutásért zajló viadalon az utánpótláskorú versenyzők uralták a női mezőnyt. A pisztolyosok között a 17 éves Fábián Sára Ráhel az első válogató után a másodikat is megnyerte Sike Renáta és Major Veronika előtt, a junior Komáromi Panna Krisztina a negyedik, a 15 éves Jákó Miriam az ötödik helyen végzett.

A légpuskás női verseny dobogósai (Mészáros Eszter, Lovász Dorina, Horváth Lea) Forrás: hunshooting.hu
A légpuskás női verseny dobogósai (Mészáros Eszter, Lovász Dorina, Horváth Lea) Forrás: hunshooting.hu
A légpuskás férfiak döntőjében a három dobogós, Péni István, Vas Péter, Sidi Péter mögött sorakoztak fel a fiatalok: Klenczner Márton, Török Ferenc és Pekler Zalán. A légpuskás női fináléba csak juniorkorú versenyző jutott, a versenyt Lovász Dorina nyerte, második helyen Mészáros Eszter, harmadikon az első válogató győztese, Horváth Lea zárt. – Mészáros Eszter alapversenyben mutatott teljesítményén kívül igazán kimagasló eredményt nem láthattunk a válogatón – mondta Joó Éva utánpótlás-igazgató. – A fiatalokat dicséri, hogy nők döntőjébe csak utánpótláskorú versenyzők kerültek, a felnőtteknek nem sikerült nyolc közé jutniuk. Sajnos, rányomta a bélyegét a versenyre, hogy sokan betegséggel küzdöttek. Hammerl Soma el sem tudott indulni, de Mészáros Eszter is lázasan lépett a lőállásba. Most igazából még félúton járunk, két hét múlva jön a harmadik válogató, azután dől el, kik indulnak az Európa-bajnokságon. A harmadikat követően rögtön csapatot is kell jelölnünk, mert az Eb előtt 30 nap a határidő. Január 20-án kell az elnökségi ülésnek elfogadnia az indulók névsorát.” A harmadik válogatóra két hét múlva, a Budapesti Honvéd SE Dózsa György úti sporttelepén kerül sor. A 10 méteres kontinensviadalt február végén rendezik. Az olimpiai kvótások védettséget élveznek, tehát Major Veronika, Péni István és a 17 éves Mészáros Eszter már biztosan az Európa-bajnoki csapat tagja. További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon