UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-01-07 14:08

Labdarúgás: a DVTK-nak passzolta le az egyik legnagyobb ígéretét a Felcsút

A labdarúgó NB I-ben készülő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján bejelentette, kölcsönvette Kiss Tamást, a Puskás Akadémia 19 esztendős támadóját. A korosztályos válogatott játékos mindössze egyszer kezdett az élvonalban az ősszel.

A 2000-es születésű utánpótlás-válogatott futballista – akit az MLSZ korábban megválasztott az év felfedezettjének – 2018 nyarán a Szombathelyi Haladástól igazolt a felcsútiakhoz. Az ősszel tíz mérkőzésen jutott szóhoz az NB I-ben, ám csak egyszer volt a kezdőcsapat tagja. A Magyar-kupában három találkozón összesen háromszor volt eredményes, mindhárom gólját a Maglódi TC elleni 15–0-s győzelem alkalmával szerezte – írja az nso.hu.

Kiss Tamást kölcsönadták a DVTK-nak Forrás: PAFC
Kiss Tamást kölcsönadták a DVTK-nak Forrás: PAFC
Kiss Tamás – aki az NB I első 2000-es években született játékosa – a szezon végéig kölcsönben szerepel Feczkó Tamás csapatában. „Nagyon örülök, hogy tavasszal Diósgyőrben játszhatok kölcsönben – idézi a dvtk.eu Kiss Tamást. – A bajnokság első felében a PAFC csapatában kevés szerepet kaptam, ezért a menedzseremmel közösen a váltás mellett döntöttünk, mert a karrierem érdekében az a legfontosabb, hogy játsszak. A klubom sem zárkózott el az ötlettől, ezért amikor megkeresett a DVTK, el tudtam fogadni az ajánlatot. Természetesen jól ismerem a Diósgyőrt, próbálja játszani a focit, ami fekszik nekem. Felcsúton Márkvárt Dávid és Braniszlav Danilovics, Szombathelyen Iszlai Bence és Polgár Kristóf volt már csapattársam, így több ismerőssel is találkozom az öltözőben. Utóbbival jó barátok vagyunk, a pályán kívül is tartjuk a kapcsolatot, amikor felhívtam, ő is biztatott, hogy öltözzek piros-fehér mezbe. Bízom benne, hogy ez a kölcsönjáték hasznomra válik, és én is tudok segíteni új csapatomnak.” A szintén az Utanpotlassport.hu által gyártott Jövünk! magazin stábja korábban portréfilmet forgatott a felcsúti támadóról. Íme: További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.