UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-01-15 14:03

Labdarúgás: 21 éves portugál középpályás Mourinho első Spurs-igazolása

A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy 18 hónapra kölcsönvette Gedson Fernandest a Benficától, így ő lett José Mourinho első igazolása a londoniaknál.

A Benfica a Sky Sports információi szerint a West Hammel és a Tottenhammel is megegyezett Gedson Fernandes kölcsönadásáról (sőt, a Chelsea is sokáig képben volt), ám a játékos a Spurst választotta, ahol együtt dolgozhat honfitársával, José Mourinhóval. A portugál klub 130 millió eurós kivásárlási árat foglalt a 21 éves középpályás szerződésébe, de realizálta, hogy ennyiért nem fogja tudni értékesíteni, ezért a kölcsönadás mellett döntött. A Sky Sports és a BBC is úgy tudja, a Tottenham fizet a kölcsönvételért, majd 2021 nyarán opciós joggal végleg kivásárolhatja szerződéséből Gedson Fernandest – aki egyébként konfliktusba keveredett Bruno Lagével, a Benfica vezetőedzőjével – 50 millió euróért – számolt be az nso.hu.

Gedson Fernandes 18 hónapig a Tottenhamé Forrás AFP
Gedson Fernandes 18 hónapig a Tottenhamé Forrás AFP
Fernandes a Benfica saját nevelésű futballistája, a 2018–2019-es idényben mutatkozott be az első csapatban. Az elmúlt másfél évben 53 tétmérkőzésen lépett pályára a lisszaboni gárdában, és három gólt szerzett. A portugál korosztályos válogatottakat is végigjárta, a felnőtt nemzeti együttesben eddig kétszer játszott. A 21 éves játékos a középpálya közepén érzi otthonosan magát, védekezőként és támadóként is bevethető. A Benficában az elmúlt idényben robbant be remek szereléseivel és technikás játékával, ugyanakkor fizikailag van némi lemaradása a Premier League-hez képest. A jelenlegi idényben mindössze két bajnokin volt kezdő a portugál csapatban. A Tottenhamnek szüksége is van a középpálya megerősítésére, hiszen Moussa Sissoko térdműtét miatt három hónapra kidőlt, míg a csatár Harry Kane szintén sérüléssel bajlódik. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.