UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 5.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2020-01-17 09:23

Ifjúsági téli olimpia: egy nap magyarok nélkül

Pénteken magyarok nélküli versenynapot rendeznek a Lausanne-ban zajló téli ifjúsági olimpián. A korosztályos ötkarikás játékokon emellett is csendes nap lesz, ugyanis mindössze két aranyérem talált gazdára, a szánkósok között avattak bajnokokat. Kövessék velünk a lausanne-i ifjúsági téli olimpia nyolcadik napjának történéseit!

Magyarok ugyan nem szerepelnek pénteken, de több látványos sportágban is megkezdődnek a küzdelmek: a hagyományos jégkorongtorna a leányokkal indul, valamint síugrásban és északi összetettben is rajtolnak a versenyek, igaz, egyelőre még csak a hivatalos edzéseket rendezik majd. 19:00 A svédek szétlövésben nyerték meg a leány jégkorongtorna nyitómeccsét Péntek délután elkezdődött a lányok jégkorongtornája. A nyitómeccsen az A csoportban szereplő svédek 2–2-es rendes játékidő után, szétlövésben nyertek a szlovákok ellen (3–2). 12:30 Német győzelem a fiú szánkó ketteseknél A számot Moritz Jäger és Valentin Steudte nyerte, az ezüstérmet a Kaspars Rinks, Ardis Liepins lett duó, a bronzot a Mihail Karnauhov, Jurij Csirva orosz páros szerezte meg. 12:00 Kettős német siker a leány szánkó egyesek versenyében A számot Merle Malou Fräbel nyert honfitársa, Jessica Doreen Degenhardt, valamint az orosz Dijana Loginyova előtt. 11:10 Lausanne-ban rendkívül nyugodt napnak néznek elébe, így a szervezőknek volt idejük arra, hogy készítsenek egy kis statisztikát: ezek alapján 1039 sportoló és vezető már távozott a helyszínről, ugyanakkor 1137-en még csak most érkeznek. A 81 aranyéremből csütörtökig 32 talált gazdára, a helyszíneken pedig több mint 170 ezren szurkoltak. Íme a Nemzeti Olimpiai Bizottság rövid videója: https://twitter.com/i/status/1217912870786211840 A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.