UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-01-18 18:37

Labdarúgás: Álombemutatkozás – csereként beszállva is mesterhármassal nyitott Haaland a Dortmundban

Bár csak a cserepadon kezdett, így is triplával koronázta meg teljesítményét az Augsburg elleni német bajnokin a RB Salzburgból a Dortmundba igazolt csodacsatár, az aktuális futballszezonban már harminc gólnál járó Erling Braut Haaland.

Micsoda bemutatkozás! A 19 esztendős norvég Erling Braut Haalanddal kapcsolatosan lassan tényleg elfogynak a jelzők, már ami a tinicsatár gólérzékenységét illeti. Az ősszel a RB Salzburg együttesében berobbant center jóformán még hozzá sem szokhatott új csapattársaihoz, elvégre december végén, „frissiben" szerződött a Borussia Dortmundba, ám ez egyáltalán nem érződött rajta.

Haalandnak elég volt 20 perc, hogy mesterhármast rúgjon új csapatában Forrás: TF-Images
Haalandnak elég volt 20 perc, hogy mesterhármast rúgjon új csapatában Forrás: TF-Images
Sőt, az Augsburg ellen a cserepadról beszállva inkább azt bizonyította, hogy megért minden egyes eurót a leigazolása. 1–3-as hátránynál állt be debütáló mérkőzésén a német Bundesligában, az érkezése pedig azonnal mindent elsöprő lendületet hozott, hiszen három perccel azután, hogy az 56. minutumban pályára küldték, már be is köszönt. Majd még ennél is magasabb sebességre kapcsolt, s oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata kétgólos hátrányból felállt és 5–3-as sikert könyvelhetett el. A norvég csatár ugyanis a 70. és a 79. percben is betalált, vagyis bő húsz perc alatt lőtt mesterhármast. Haaland előtt csak hat játékos kezdett triplával első Bundesliga-meccsén, 2013-ban Pierre-Emerick Aubameyang szintén a Durtmundban mutatkozott be ilyen nagyszerűen, 2008-ban Martin Fenin a Frankfurtban, 2001-ben Adhemar a Stuttgartban, 1993-ban Olaf Marschall a Dynamo Dresdenben, 1973-ban Hermann Ohlicher a Stuttgartban és Engelbert Kraus 1963-ban az 1860 Münchenben. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.