UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 5.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2020-01-20 09:56

Short trackeseink kiestek a negyeddöntőben

A svájci Lausanne-ban zajló ifjúsági téli olimpián hétfőn is volt kiért szorítani. Két rövid pályás gyorskorcsolyázónk, Somogyi Barbara és Jászapáti Péter 500 méteren szállt harcba a riválisokkal, mindkettejük számára a negyeddöntő jelentette a végállomást. A snowboardos Vincze Zsófia sem jutott tovább. Nagy Laura már a legjobb 12 között jár kanadai társával, Szarvas Kristófék azonban nem csatlakoztak hozzájuk curlingben, a vegyes párosok viadalán.

Fotó: MOB/Szalmás Péter
Fotó: MOB/Szalmás Péter
Hétfőn ismét jégre léptek rövid pályás gyorskorcsolyázóink, Somogyi Barbara és Jászapáti Péter ezúttal a legrövidebb távon, 500 méteren szerepelt. A Jászberényi SE, valamint a Szegedi Korcsolyázó Egyesület reménységei igazán inspiráló eseményen vehettek részt a versenynapot megelőzően, elvégre az olimpiai bajnok Knoch Viktorral tarthattak, aki vasárnap a „Chat With Champions” program keretében látta el hasznos tanácsokkal a következő generáció versenyzőit. Folytatták a curlingeseink is, a kanadai Nathan Younggal párban szereplő Nagy Laura, illetve a német Zoe Antes oldalán harcoló Szarvas Kristóf számára már a 12 közé jutás volt a cél a vegyes párosok viadalán. A magyar küldöttség tagjai közül utolsóként bemutatkozó Vincze Zsófia Krisztina a snowboard cross első csoportjában vette fel a küzdelmet 12 riválisával az elődöntőbe kerülés reményében. 19:45 Szarvas Kristófék nem jutottak 12 közé a curlingesek vegyes páros versenyében Szarvas és német párja, Zoe Antes 8–2-re kapott ki az orosz Nyikolaj Liszakov és a francia Chana Beitone duójától, így nem került a 12 közé. 14:50 Nem jutottak elődöntőbe rövid pályás gyorskorcsolyázóink, a snowboardos Vincze Zsófia számára is véget ért a verseny Somogyi Barbara harmadikként ért célba negyeddöntős futamában, +0.814-es lemaradással az első helyezett, kanadai Florence Brunelle és a szlovák Petra Rusnakova mögött. Jászapáti Péter is kiesett, mivel negyedik lett futamában. Jóllehet, bő négy tizeddel ment csak rosszabb időt, mint a még éppen továbbjutó, olasz Thomas Nadalini. Egyetlen snowboardosunknek, Vincze Zsófiának is befejeződött a hétfői versenynap. A magyar lány 10 pontot gyűjtve a 10. helyen végzett csoportjában crossban, az elődöntőhöz legalább 17 pontot kellett gyűjteni. 14:06 Somogyi Barbara és Jászapáti Péter is negyeddöntős 500 méteren Mindkét rövid pályás gyorskorcsolyázónk második helyen végzett előfutamában, így továbbjutott a negyeddöntőbe. 12:18 Nagy Lauráék ismét nyertek, és a legjobb 12 közé jutottak a curlingesek vegyes párosviadalán A magyar lány és a kanadai Nathan Young 8–4-re legyőzte a kínai Liu Tong és a török Selahattin Eser alkotta duót, a folytatásban pedig brit-cseh párossal néz farkasszemet.

A MAGYAROK HÉTFŐI PROGRAMJA: SNOWBOARD. 11.00: leány cross (Vincze Zsófia Krisztina) RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA. 13.00: leány és fiú 500 m (Somogyi Barbara, Jászapáti Péter CURLING (vegyes páros, 24-es tábla) 10.00: Nagy Laura, Nathan Young (magyar, kanadai) – Liu Tong, Selahattin Eser (kínai, török) 18.00: Zoe Antes, Szarvas Kristóf (német, magyar) – Chana Beitone, Nikolaj Lysakov (francia, orosz)

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.