UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2020-01-21 09:21

A Nagy Laura, Nathan Young vegyes páros elődöntős curlingben

A Lausanne-ban zajló ifjúsági téli olimpia utolsó előtti napján három számban voltak érdekeltek a magyarok, aranyérmeket hat számban osztanak ki.

Kedden a magyarok közül elsőként Kocsik Eszter volt érdekelt, aki a 70. helyen zárt a sífutók klasszikus 5 kilométeres versenyében, majd a sí-snowboard crossosok vegyes csapatainak versenyében Hoque Isbat Áron és  Vincze Zsófia Krisztina – egy románnal és egy szlovénnel kiegészülve – a negyeddöntőig jutott. A magyarok közül a folytatásban a curlinges Nagy Lauráért lehetett szurkolni, aki kanadai partnerével bejutott a szerdai elődöntőbe, azzal, hogy kedden két meccset is megnyertek. 22:42 Japán győzelem a leány jégkorongtornán A döntőben Japán 4–1-re győzött Svédország ellen, pedig az első harmadban még az európaiak szerezték meg a vezetést. A japánok a második játékrészben egyenlítettek, majd a záró felvonásban hat perc alatt kétszer is a kapuba találtak, ami döntőnek bizonyult. 20:50 A szlovák lányoké a bronzérem hokiban A leány jégkorongtorna bronzmérkőzésén Szlovákia 2–1-re győzött Svájc ellen. A 20 órakor kezdődött döntőben Japán ellenfele Svédország. 20:12 Szerdán már biztosan éremért küzdhet a Nagy Laura, Nathan Young magyar, kanadai vegyes páros curlingben A duó kedden két meccset is megnyert. A brit, cseh Robyn Mitchell, Frantisek Jiral kettőst 7:4-re, majd a japán, francia Mina Kobajasi, Leo Tuaz párost 8:1-re verte meg. Az elődöntőt szerdán 9.30 órától rendezik, a döntőt 13.30-tól, ahogy a bronzmeccset is. Részleteket itt olvashat! 19:16 Kanadai és japán siker félcsőben A szabadstílusú fiú síelők félcső versenyszámát a kanadai Andrew Longino nyerte meg az amerikai Hunter Carey és az újzélandi Luca Carrington előtt. A fiú snowboardosoknál félcsőben a japán Ruka Hirano győzött, honfitársa, Kasiu Hirano és a 3. helyen záró kanadai Liam Brearley előtt. 18:52 A sí-snowboard cross vegyes csapatversenyt a svájciak nyerték meg A svájciak a négyes döntőben sorrendben az orosz, a német és az orosz-izraeli-francia vegyes csapatot is maguk mögé utasították. A magyarok már korábban, a negyeddöntőben búcsúztak. 17:01 Amerikai–orosz döntőt rendeznek a fiúknál jégkorongban Jégkorongban a fiúknál Oroszország csapata 10–1-re győzött az elődöntőben Finnország ellen. A szerdai fináléban, 15 órától az oroszok az amerikaiakkal csapnak össze az aranyéremért, a bronzért Kanada és Finnország mérkőzik meg.

Hat közé jutott a Nagy Laura, Nathan Young páros Fotó: Magyar Olimpiai Csapat
Hat közé jutott a Nagy Laura, Nathan Young páros Fotó: Magyar Olimpiai Csapat
15:54 Nagy Lauráék újabb győzelme curling vegyes párosbanNagy Laura, Nathan Young magyar, kanadai curling vegyes páros a legjobb 12 között az első keddi meccsén 7:4-re győzött a brit, cseh Robyn Mitchell, Frantisek Jiral kettős ellen. A magyar érdekeltségű páros következő ellenfele a legjobb hat között a japán, francia Mina Kobajasi, Leo Tuaz duó lesz 18 órától. 14:30 Orosz győzelem a fiú sífutók 10 kilométeres versenyében A számot Ilja Trebugov nyerte, a második helyen a német Elias Keck ért célba, míg a harmadik az amerikai Will Koch lett. 13:10 A negyeddöntőben búcsúztak a magyarok a sí-snowboard crossosok vegyes csapatversenyében Hoque Isbat Áron és Vincze Zsófia Krisztina az előfutamból még továbbjutott szlovén és román csapattársával, de a negyeddöntőben már csak a negyedikek lettek. 13:05 Az amerikaiak döntőbe jutottak a fiú jégkorongtornán A négy között ősi riválisukat, a kanadaiakat győzték le 2–1-re. A másik ágon Oroszország–Finnország találkozót rendeznek 14 órától. 12:08 Kocsik Eszter a 70. helyen végzett A magyar versenyző 21:11.5 perc alatt teljesítette a távot a 83 fős mezőnyben. A győztes svéd Märta Rosenbergtől 6:55.8 perccel maradt le. A második helyen a hazai közönség előtt szereplő Siri Wigger, a harmadikon az amerikai Kendall Kramer végzett.

A MAGYAROK KEDDI PROGRAMJA: SNOWBOARD. 10.00: sí-snowboard cross vegyes csapat (Hoque Isbat Áron, Vincze Zsófia Krisztina) SÍFUTÁS. 11.00: leány klasszikus 5 km (Kocsik Eszter - a 70. helyen zárt) CURLING (vegyes páros, 12-es tábla). 13.00: Nagy Laura, Nathan Young (magyar, kanadai) –Robyn Mitchell, Frantisek Jiral (brit, cseh) 7:4 18.00: Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobajasi (japán), Leo Tuaz (francia) 8:1

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.