UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2020-01-22 09:39

Molnár Flórián viszi a magyar zászlót a záróünnepségen

A síugró Molnár Flóriánt érte az a megtiszteltetés, hogy viheti a magyar zászlót Lausanne-ban, a III. téli Ifjúsági olimpiai Játékok szerda esti záróünnepélyén.

A kőszegi síugró, Molnár Flórián kifejezetten jó eredményt ért el azzal, hogy az egyéni versenyek során több nagy síugró nemzet képviselőjét is megelőzve a 19. helyen végzett. Ennek is köszönhetően döntött úgy a magyar csapat, hogy ő vigye a nemzeti zászlót a zárünnepségen.

Fotó: MOB
Fotó: MOB
Molnár Flórián nem az első síugró, aki magyar zászlót vihet ifjúsági olimpián, hiszen négy esztendővel ezelőtt a lillehammeri megnyitón Vörös Virág tett eleget a megtisztelő feladatnak, mindketten Molnár László tanítványai. A férfi síugrás régóta szerepel a téli olimpiai programban, a női Szocsiban debütált. A három téli ifjúsági olimpia közül mindegyik a műsorára tűzte a szakágat: 2016-ban Vörös Virág (13. hely) mellett Molnár Kristóf (19.), 2012-ben, Innsbruckban Szilágyi Ákos (20.) képviselte Magyarországot. A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.