UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-01-22 20:56

„Nem gondoltam volna, hogy valaha eljutok idáig” – az ifi téli olimpián aranyérmet szerző curlinges Nagy Laura

A Vasas SC curlingese, Nagy Laura a lausanne-i ifjúsági téli olimpián kanadai társával aranyérmet szerzett a vegyes párosok versenyében. A sportág első magyar ifjúsági olimpiai érmese a döntőben azt érezte, a legfontosabb pillanatban maradtak nyugodtak párjával.

Végig nagyszerű formában játszott, és végül megérdemelten nyerte meg a lausanne-i ifjúsági téli olimpiai curlingeseinek vegyes páros versenyét a Vasas SC sportolója, Nagy Laura és a mellé sorsolt kanadai Nathan Young.

Nagy Lauráék már az aranyéremmel Fotó: Szalmás Péter/MOB
Nagy Lauráék már az aranyéremmel Fotó: Szalmás Péter/MOB
Lauráék a döntőben az orosz Nyikolaj Liszakov és a francia Chana Beitone párosával találkoztak. A magyarok számára a kettős már nem volt ismeretlen, a 24 között Szarvas Kristófot és a német Zoe Antest ejtették ki egészen simán. A döntőben azonban állva hagyták őket Nagyék, a harmadik end után már 7–0-re vezettek. Innen még két pontra felzárkózott az ellenfél, de az utolsó két játékrészben megint a félig magyar duó bizonyult jobbnak és 9­–5-re nyert. "Majdnem mindegyik meccset úgy játszottuk le, hogy az elején nagyon vezettünk, aztán engedtük az ellenfelet, majd a végén elővettük tartalékainkat. Ezt így remélem a nézők is élvezték. Amikor kellett, szerencsére nyugodtak maradtunk. Amikor megtudtam, hogy Nathan lesz a párom, örültem, hogy beszél angolul, mert tudtam, hogy például a kínai fiúk nem. A vegyes párosnak is az egyik legfontosabb része a kommunikáció. Összebarátkoztunk és tartani fogjuk a kapcsolatot. Amikor megnyertük a döntőt, egy pillanatig nem hittem el. Minden gyorsan történt. Hamar át kellett öltözni, aztán igyekezni a pódiumra, ahol átadták az érmeket. Eléggé össze voltam zavarodva, de nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy én valaha eljutok idáig" – nyilatkozta honlapunknak Nagy Laura.
A curlinges Nagy Laura aranyérmes vegyes párosban Forrás: olimpia.hu
A curlinges Nagy Laura aranyérmes vegyes párosban Forrás: olimpia.hu
„Négy-öt olyan nehéz csúsztatás is volt a döntőben, amit Laura remekül megoldott, a vezetést nagyban neki köszönhettük – mondta Nathan Young. – Akkor sikerült a legjobban összpontosítanunk, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Laurával nagyszerűen kiegészítettük egymást, örülök, hogy a párjaként értem el ezt a sikert.” A magyar csapat tagjai 2 arany-, 1 ezüst-, és 3 bronzérmet gyűjtöttek Lausanne-ban. Hegedüs Levente 3x3-as jégkorongban állhatott a dobogó legfelső fokára, ugyancsak itt lett ezüstérmes Márton Luca és harmadik Metzler Regina, valamint Ivády Milán. Schermann Regina pedig műkorcsolya vegyes csapatban zárt bronzzal.

A magyar/kanadai vegyes páros mérkőzései Nagy Laura, Nathan Young–Lisa Norrlander, Kilian Thune (svéd, dán) 11–5 Nagy Laura, Nathan Young–Robyn Mitchell, Frantisek Jiral (brit, cseh) 7–4 Nagy Laura, Nathan Young–Liu Tong, Selahattin Eser (kínai, török) 8–4 Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobayashi, Leo Tuaz (japán, francia) 8–1 Elődöntő Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobayashi, Leo Tuaz (japán, francia) 6–2 Döntő: Nagy Laura, Nathan Young–Chana Beitone, Nikolai Lysakov (francia, orosz) 9–5

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.