UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-01-26 19:13

Labdarúgás: a Puskás-díjas Zsóri Dániel fél lábbal a másodosztályban

A Mol Fehérvár 19 éves támadója, Zsóri Dániel tavasszal az NB II-es Budaörsben is pályára léphet – írja a klub hivatalos honlapja. A támadó azokon a hétvégeken játszhat a másodosztályban, amelyeken nem szerepelt az élvonalban.

„Zsóri továbbra is a Vidi első keretéhez tartozik, számítunk rá, természetesen az első csapattal is edz, azonban úgy ítéltük meg, hogy ha nincs meg a megfelelő meccsszáma, a rendszeres játéklehetőség miatt lehetősége lesz kooperációs partnerünknél, a Budaörsben is pályára lépni. Mindez azt jelenti, hogy tavasszal nemcsak Joan Carrillo, hanem adott esetben Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója is számíthat a játékára. Fiatal játékosunk további fejlődése érdekében ez a legmegfelelőbb döntés" – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató a klub honlapjának.

Zsóri Dániel Fehérváron keveset játszott, Budaörsön pótolhatja a játékperceket Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Zsóri Dániel Fehérváron keveset játszott, Budaörsön pótolhatja a játékperceket Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Zsóri Dániel 2019 tavaszán még a DVSC játékosának az FTC-nek ollózott találatával vált ismertté, amely később Puskás-díjat ért számára, és az Év Sportolója Gálán is az övé lett az idény legszebb gólja. A 19 éves Dániel Debrecenben tizenöt bajnoki és hét kupamérkőzést játszott (mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett), valamint három Európa–liga-selejtezőn is pályára lépett. A nyár végi átigazolás után azonban a Vidiben nem tudta beverekedni magát az alapcsapatba, sőt: ősszel csupán öt bajnokin kapott lehetőséget, azt sem kezdőként. A legtöbb időt a november 23-án, a Puskás Akadémia elleni meccsen töltötte pályán – mindössze 29 percet. Az MLSZ által az idény elején bevezetett kooperációs kölcsön értelmében az élvonalbeli klubokban hétvégén pályára nem lépett, 21 év alatti játékosok egy-egy NB II-es klubban kaphatnak játéklehetőséget. Ennek előfeltétele csupán annyi, hogy a két csapat együttműködési megállapodást kössön. A fehérváriak partnere a 2019/20-as évadban a Budaörs lett, amelyben Zsóri az FTC elleni 2–1-re elveszett felkészülési meccsen tizenegyesből eredményes volt. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.