UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-01-28 18:17

Vízilabda: lottótippeket kérnek az utánpótlásedzőtől, aki előre látta a 9–9-et és Vogel Soma bravúrját az Eb-döntőben

„9–9. Granadosét kapuscsere után fogja a Soma” – írta mindezt egy nappal a magyar–spanyol férfi vízilabda Eb-döntő előtt a Szegedi Vízipóló Suli közösségi oldalának tippjátékában a korosztályos válogatott edzőként is tevékenykedő Szilágyi Kristóf. Bejött!

Nostradamus. Van, aki csak így hívja Szilágyi Kristófot vasárnap este óta a közösségi oldalon, de olyanok is akadnak bőven, akik a már a következő lottószámokról érdeklődnek a Swietelsky-Békéscsaba vízilabdacsapatának vezetőedzőjétől, a klub utánpótlás szakmai igazgatójától. Szilágyi Kristóf, aki a 2005-os fiú B válogatottat is irányítja, nem tett mást, mint egy nappal a Magyarország–Spanyolország férfi Európa-bajnoki-döntő előtt a Szegedi Vízipóló Suli közösségi oldalának tippjátékában gyakorlatilag leírta a másnap történteket: „9–9. Granadosét kapuscsere után fogja a Soma”. Ezzel övé a főnyeremény: az Eb-s bögre, a kulcstartó és a retro tologatós játék összetételű ajándékcsomag. Na, meg az ezer irányból érkező elismerés. A „bűvész” mutatványa után, bár még mindig felállva tapsol és hitetlenkedve bámul egymásra a közönség, a kulisszák mögé osonva azt kérdeztük tőle, mégis, hogyan csinálta?

Szilágyi Kristóf azért továbbra is a munkában hisz Forrás: csabapolo.hu
Szilágyi Kristóf azért továbbra is a munkában hisz Forrás: csabapolo.hu
„A Szegedi Vízipóló Suli vezetőedzője és a férfi Eb-mérkőzések televíziós szakkommentátora, Szabó Zoli nagyon jó barátom. A közösségi oldalon is követjük egymást és láttam a tippjátékot. Nem szoktam ilyenekben részt venni és nyilván nem a nyeremény vonzott, csupán a játék kedvéért próbáltam ki magam. Billentyűzetet ragadtam és beírtam, amit beírtam. Én is kint voltam az Eb-n és láttam, hogy nagyjából döntetlen közeli eredmények születnek, körülbelül egy perc alatt átgondoltam az eshetőségeket. Számítottam arra, hogy szoros lesz, és ha az lesz, akkor döntetlen után nincs hosszabbítás, ötméteresek jönnek. Nagy Viktor az elődöntőben jól védett, valószínűsítettem, ő fog kezdeni, de Vogel Soma meg elég jól hárítja az ötösöket. A negyeddöntőben a spanyol–szerb meccsen az ötödiket Granados lőtte be. Gondoltam, ugyanaz lesz a sorrend, de 21 évesen a döntőben már megremeghet a keze.” És minden úgy történt, ahogy Szilágyi Kristóf elképzelte, bár hangsúlyozza, természetesen mázlija is volt, hiszen tudja, arra, hogy ez így összejöjjön, vajmi kevés esély mutatkozott. Legalábbis a meccs előtt. Na, meg úgy az utolsó másodpercekig. Akkor már el lehetett kezdeni szorítani a tippért, ha egyáltalán eszébe jutott a rendkívül izgalmas hajrá során.
A telitalálat Forrás: Szegedi Vízipóló Suli/Facebook
A telitalálat Forrás: Szegedi Vízipóló Suli/Facebook
„Szombat délután nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a tippnek, a döntőre el is felejtettem, hogy 9–9-et vagy 10–10-et írtam. Aztán 9–9-nél kikerestem a posztot, közben megláttam a lövők sorrendjét, de igazán akkor kezdtem el mosolyogni magamban, amikor Somát becserélték a negyedik lövés előtt. Bizsergető érzés kapott el. Amikor jött Granados, már nem izgultam. Tudtam, ennek össze kell jönnie. A döntő után a bejegyzést elküldtem Märcz Tamás szövetségi kapitánynak is, aki rendesen elcsodálkozott, Vogel Soma meg csak úgy reagált: ne már! Kérdezte, miért nem szóltam előtte? Mondtam, mert akkor biztosan nem így alakul.” Bár még Szilágyi Kristófhoz nem jutott el az ajándékcsomag, Szabó Zoltán már jelezte, minden össze van készítve. A békéscsabai edző szerint ezzel a körítéssel már külön-külön is nagy értéke lesz a tárgyaknak, de ahogy mondja: intuíció és szerencse áll a telitalálat mögött. Azért az büszkeséggel tölti el, hogy némi hozzáértésre is szükség volt a sikerhez és több szakmabeli ismerős is fejet hajtott a tipp előtt. Meg úgy mindenki. „Többen javasolták, hogy ezzel kellene foglalkozzak, a lottószámok után teljesen ismeretlenek is érdeklődnek. Saját jósdát azonban nem szeretnék nyitni, a hétvégén megmutattam, elég unalmas is lenne. Elsősorban a munkában hiszek. Ezt a szellemiséget próbálom átadni a békéscsabai gyerekeknek és a korosztályos válogatottaknak is. Azért köszönöm a katartikus végjátékban lett Eb-győztes csapatnak ezt a néhány perces hírnevet. Feltételezem, ha kikapunk és én azt tippelem meg, akkor nem sokan keresnek.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.