UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-01-30 14:05

Kézilabda: menetel a felnőttek között a NEKA női csapata, de továbbra is a képzés az első

Félidőben a második helyen áll a női NB I/B-ben a NEKA kizárólag utánpótláskorú játékosokból álló csapata, míg a Magyar-kupában egészen a negyedik fordulóig menetelt. A balatonbogláriak vezetőedzőjét, ifj. Kiss Szilárdot kérdeztük az eddigi szereplésről.

A mostani évadban már szinte csak a felnőttmezőnyben szerepel a balatonboglári NEKA elsőszámú női csapata, méghozzá nem is rosszul: az NB I/B Nyugati csoportjában az éllovas Budaörs mögött a második helyen áll, míg a Magyar-kupában éppen szerdán játszott a negyeddöntőért az élvonalbeli Kisvárda ellen.

Woth Viktóriára (pirosban) is nagy feladatok várhatnak az NB I/B tavaszi szezonjában Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Woth Viktóriára (pirosban) is nagy feladatok várhatnak az NB I/B tavaszi szezonjában Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Győzniük ugyan nem sikerült a fiataloknak, 30–20-ra a vendégek nyertek, de tapasztalatszerzésnek tökéletes volt a találkozó. „Ritkán játszunk NB I-es felnőttcsapatok ellen, ez kicsit látszott is a meccsen – kezdte ifj. Kiss Szilárd, az együttes vezetőedzője. – Az első félidőt sajnálom, mert az a kezünkben volt, csak rajtunk múlott, hogy nem vezettünk a szünetben. A találkozó második felében aztán kijött a különbség. A hétvégi diákolimpiai döntő miatt – amikor egymás ellen játszott, a két NEKA-játékosokkal felálló iskola csapata – kicsit összeszokatlanságot éreztem a lányokon, ezen javítani fogunk, és persze tanulunk a mérkőzésből.” A Balaton-partiak korábban a Kozármisleny, a Rinyamenti KC és a Budaörs együttesét is legyőzték a sorozatban, s ugyanígy remekeltek a másodosztályú bajnokságban: kilenc győzelem mellé mindössze két vereség társult.
Ifj. Kiss Szilárd vallja: az egyéni képzés fontosabb, mint az eredményesség Forrás: neka.hu
Ifj. Kiss Szilárd vallja: az egyéni képzés fontosabb, mint az eredményesség Forrás: neka.hu
„Jobban állunk, mint ahogyan a rajt előtt terveztük, a két vereségünket is két elég erős felnőttegyüttes otthonában szenvedtük el. Az NB I/B pont az a bajnokság, amelyben a gyerekek igazán fejlődni tudnak, mert az ifjúsági ligában csak egy-két igazán éles meccset játszanának. Itt viszont minden meccsen nagyon oda kell figyelniük, mert különben könnyen becsúszhatnak a pontvesztések.” A NEKA tizenegy forduló után a második helyen áll a bajnokságban, és mindössze két pont a hátránya az első helyezett Budaörssel szemben. Ez azt jelenti, hogy a legoptimistább forgatókönyv szerint akár a feljutás is elképzelhető. „Nem zárkózunk el semmitől, de azt tudni kell, hogy nagyon nehéz tavaszi szezon vár ránk. Míg a közvetlen riválisaink csak tovább erősödtek, addig a csapatkapitányunk, Szabó Nina éppen Kisvárdára került kölcsönbe, sok múlik majd azon, miként oldjuk meg a helyettesítését. Egyébként pedig vegyes céljaink vannak: természetesen nem zárkózunk el az eredményességtől sem, de annál fontosabb a játékosok egyéni képzése. Ez nem mérhető úgy, mint például a csapat előrelépése, de minden játékossal keményen dolgozunk, hogy egyénileg is sokat tudjanak fejlődni.”    

A női NB I/B Nyugati csoportjának állása: 1. Budaörs 20 pont, 2. NEKA 18, 3. Kozármisleny SE 18, 4. Vasas 18, 5. Győri Audi ETO KC U19 13, 6. Csurgói NKC 11, 7. DKKA U19 9, 8. Rinyamenti KC 7, 9. Gárdony-Pázmánd NKK 7, 10. Mohácsi TE 4, 11. Szombathelyi KKA U19 4, 12. Dorogi ESE 3 Női Magyar-kupa, 4. forduló: NEKA–Kisvárda 20–30

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.