UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-02-03 13:39

Jégkorong: 2001-es születésű játékosokkal rohamoz a juniorválogatott a norvégiai Négy Nemzet-tornán

A csapatépítés korszaka vette kezdetét a junior jégkorong-válogatott háza táján; a Vas Márton szövetségi kapitány által vezényelt együttesre csütörtöktől komoly erőpróba vár a norvégiai Négy Nemzet-tornán.

Ha újév, akkor újjáalakuló juniorválogatott. Az U19-es jégkorong-válogatott ráadásul minden „segítséget" megkap a csapatépítéshez, elvégre rangos, nemzetközi felkészülési tornára látogat a norvégiai Gjövikbe, ahol három nehéznek ígérkező mérkőzést játszik, sorrendben Franciaország, Norvégia és Ausztria ellen.

Négy Nemzet-tornán szerepel csütörtöktől az újjáalakult juniorválogatott Forrás: MJSZ
Négy Nemzet-tornán szerepel csütörtöktől az újjáalakult juniorválogatott Forrás: MJSZ
„Ez tényleg egy új csapat, hiszen a 2000-es születésű játékosok kiöregedtek, a 2002-esek pedig az U18-as csapattal már készültek közösen” – mondta Vas Márton vezetőedző a szövetségnek. – Ezúttal csak 2001-es születésű játékosokat hívtunk meg, belőlük próbálunk olyan csapatot formálni, amely később a nagyobb, komolyabb feladatok teljesítésére is készen áll. Ezek a játékosok azért kaptak meghívást, mert megérdemlik, hogy megkapják a lehetőséget, igaz, sok sérülés és betegség nehezítette a dolgunkat a keret összeállításakor. A mostani torna egy komoly felmérő lesz számukra abban a tekintetben, hol tartanak ezek a srácok, és nyilván látni fogjuk azt is, kikre, milyen mértékben számíthatunk. Erős ellenfelekkel játszunk, tökéletes alkalom ez arra, hogy mindenki megmutassa magát.” A húsz fős keretben most öt olyan játékos szerepel, aki tagja volt a decemberben Kijevben divízió 1/B-s világbajnokságot nyerő csapatnak, Bogesic Vedran, Dóczi Zsombor, Farkas Botond, Horváth Milán és Rétfalvi Kristóf a vb-n szerzett élményekkel és tapasztalatokkal a zsebében vághat neki az újabb felkészülési ciklusnak.

A magyar csapat programja a Négy Nemzet Tornán 2020. február 6., 16 óra: Franciaország-Magyarország 2020. február 7., 19:30: Magyarország-Norvégia 2020. február 8., 12 óra: Ausztria-Magyarország A keret Kapusok: Horváth Bendegúz (Ifj. Ocskay Gábor JA), Halász Béni (Linz) Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (Vasas), Horváth András (UTE), Horváth Milán (Fehérvári Titánok) Csatárok: Béres Boldizsár (Vasas), Birke Attila (MAC), Filep Zsombor (DHK), Kedves Tamás (MAC), Komáromy Botond (OHA), Kónya Krisztián (Linz), Kozma Ferenc (DHK), Parragi Dániel (Ifj. Ocskay Gábor JA), Pecsét Bálint (DVTK), Rétfalvi Kristóf (Ifj. Ocskay Gábor JA), Rózsahegyi András (HC Plzen), Szabó Csaba (Ifj. Ocskay Gábor JA)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.