UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-02-08 18:30

Papp Kristóf bizonyította, miért ő a magyar jégkorong talán legnagyobb ígérete

Gólt lőtt, és a mérkőzés emberének is megválasztották a 18 éves Papp Kristófot a felnőtt jégkorongozók nottinghami olimpiai selejtezőtornáján. A Des Moines Buccaneers támadója két meccset húzott le eddig a felnőttválogatottban, de arra ennyi idő alatt is választ adott, hogy miért hívták be már most a nagyok közé.

„Jó lenne, ha összehoznék egy pontot” nyilatkozta első felnőttválogatott mérkőzése után Papp Kristóf. Az amerikai Des Moines Buccaneers 18 éves jégkorongozója már az észtek ellen is jól mozgott a pályán a Nottinghamben zajló olimpiai selejtezőtornán, de az igazi nagy durranást a románok elleni csatára tartogatta.

Papp Kristóf megszerezte az első gólját a felnőttválogatottban Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Papp Kristóf megszerezte az első gólját a felnőttválogatottban Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A stáb már a meccs előtt jelezte, bízik 18 éves csatárában, hiszen Papp a harmadik sorból hirtelen a másodikba került, immár a csapatkapitány Nagy Gergő és Sofron István mellé. A szombati találkozó – ahogyan azt egyébként várni is lehetett – szorosan alakult, az első két harmad után 1–1 állt a Motorpoint Arena eredményjelzőjén. A 45. percben viszont megérkezett a fiatal támadó, és újra bizonyította, hogy miért is ő a magyar jégkorong talán legnagyobb ígérete. Sofron jobb oldali átadását követően Papp érkezett középen, és a kapust is kicselezve a hálóba lőtte a pakkot. De mit is kell tudni a felnőtt hokiválogatott legújabb csillagáról? Papp kilencéves kora óta az Egyesület Államokban nevelkedik, akkor költözött ki családjával Los Angelesbe. Immár második éve a világ egyik legerősebb juniorbajnokságában az USHL-ben edződik, másfél szezont húzott le a Madison Capitols gárdájában, december óta pedig a Des Moines Buccaneerst erősíti. Ezen kívül felkerült a következő évad előzetes NHL-draftlistájára, vagyis ő is ott szerepel abban a névsorban, amelyből kikerülhetnek a kiválasztottak. A magyar támadó korábban az Utanpotlassport.hu-nak így nyilatkozott az NHL-ről:
A 18 éves csatár bizonyította, hogy helye van a felnőttek között is Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A 18 éves csatár bizonyította, hogy helye van a felnőttek között is Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
"Most csak arra koncentrálok, hogy jól sikerüljön a következő év, egyre erősebb játékosokkal találkozom a jégen. Aztán pedig megyek egyetemre, és ugye meglesz az NHL-draft is, de igyekszem erre nem foglalkozni. Ha sikerül, akkor sikerül, kár túlgondolni.” Ami a válogatott illeti, a korosztályos együttesekben először a 2018 decemberi U20-as világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, amikor mindössze 17 évesen a hajszál híján feljutó magyar csapat legeredményesebb játékosa volt. S egyelőre a felnőttek között sem alakul rosszul a bemutatkozás: pláne úgy, hogy az ő góljára érkezett román választ a hosszabbításban torpedózták meg a mieink. Erdély Csanád villámgyors találatával 3–2-es magyar győzelem lett a vége, így továbbra is megvan az esély a továbbjutásra. Papp Kristófot pedig – pályafutása során sokadszor, a felnőttválogatottban először – megválasztották a mérkőzés emberének. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.