UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-02-11 15:46

Jégkorong: minden párharcot, cserét és mérkőzést megnyerne az U18-as válogatott

Szlovéniai második hellyel hangolt az áprilisi, olaszországi divízió I/B csoportos világbajnokságra az U18-as jégkorong-válogatott. A gárda szövetségi edzőjével, Svasznek Bencével az alakuló keretről és az asiagói esélyekről beszélgettünk.

A második helyen zárta a múlt heti, bledi Négy Nemzet-tornát az U18-as jégkorong-válogatott. A házigazda szlovénok elleni vereség után, előbb simán az olaszokat, majd hosszabbításban a franciákat verte a csapat.

Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n Forrás: MJSZ
Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n Forrás: MJSZ
A háromnapos viadal az egyik fontos próbatétel volt az április 12-18. között rendezendő asiagói I/B csoportos jégkorong-világbajnokság előtt, már csak azért is, mert a leendő riválisok közül a szlovénokkal és az olaszokkal is megmérkőzött a társaság. „Akadtak biztató elemek a játékunkban, és olyan területeket is láttunk, amelyekben a jövőben mindenképpen javulnunk kell – kezdte a válogatott szövetségi edzője, Svasznek Bence az Utanpotlassport.hu-nak. – Hasznos volt ez a néhány nap, hiszen több – elsősorban külföldön játszó – kulcsjátékosunk hiányzott, kipróbáltunk új embereket, és világossá vált, hogy kikre számíthatunk közülük áprilisban.” Az egyik szapporói hős kitért arra is, hogy várhatóan viszonylag fiatal együttessel utaznak majd a tavasszal Olaszországba. „Hasonlóan a decemberi tornánkhoz, amelyen a legerősebb keretünkkel szerepeltünk, áprilisban is lehet körülbelül nyolc kétezer-hármas születésű játékos a keretben. Erre lehet azt mondani, hogy fiatal csapattal megyünk a világbajnokságra, de többek között emiatt is lehetünk erősebbek  majd jövőre.” Tavaly a székesfehérvári I/B csoportos vb-n bronzérmes lett a válogatott, akkor nüanszok döntöttek. „Nem lesz ez másképpen idén sem – mondja a szakvezető. – Az ukrán, az osztrák és a szlovén csapattal egy szinten vagyunk, ellenük a pillanatnyi forma dönthet, míg az olaszokat úgy érzem, hogy az utóbbi években megelőztük, a lengyelekről pedig keveset tudunk. Együttesünk célja, hogy minden párharcot, cserét és természetesen mérkőzést is megnyerjen. Így készülünk Asiagóra.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.