UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-02-15 17:14

Atlétika: a 20 éves rúdugró-sztár megjavította saját világcsúcsát

A svédek csodagyereke, a mindössze húszévesen felnőtt Európa-bajnoki címmel és vb-ezüsttel rendelkező Armand Duplantis ezen a héten is megdöntötte a férfi rúdugrás világrekordját, a glasgow-i fedett pályás Grand Prix-versenyen már saját magától vette el a csúcsot.

A 20 éves Armand Duplantis világrekordja egyetlen hétig élt rúdugrásban: a sportág rocksztárja ugyanis a glasgow-i fedett pályás Grand Prix-viadalon egy centivel megjavította saját csúcsát szombat délután.

Duplantis (20) megint megcsinálta: 6.18 méter az új világcsúcs Forrás: AFP
Duplantis (20) megint megcsinálta: 6.18 méter az új világcsúcs Forrás: AFP
Az elmúlt időszakban több szakértő is említést tett róla, miszerint az új generáció képviselői akár 650 cm közelébe is felvihetik a szám világcsúcsát. Ettől még messze van a 618 cm-nél járó sportoló, de ha minden héten így lépked felfelé, bő fél év múlva nem lepődnénk meg, ha beválna a jóslat. És amennyiben meg kellene nevezni a jövőbeli „elkövetőt", mi mindenképpen a skandinávok büszkeségére tennénk a voksunkat. Az atlétika Kylian Mbappéjaként elhíresült Duplantis elvégre hétéves korától kezdve szinte minden korosztályban hozzászokhatott ahhoz, hogy a ranglisták élén áll. Természetesen ezzel párhuzamosan a dicső győzelmek sem kerülték el, felnőttként pedig rögtön Európa-bajnoki aranyéremmel nyitott 18 évesen. Azóta világbajnokságról is szerzett már érmet, tavaly ősszel Dohában a dobogó második fokára állhatott fel. A tokiói olimpián aligha érné be az ezüsttel... További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.