UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-02-20 13:33

Labdarúgás: „Még van bennük tartalék” – reményt keltően kezdte az évet az U17-es leányválogatott

Az U17-es leány labdarúgó-válogatott megkezdte a felkészülést az Eb-selejtezők márciusi elitkörére, a szombathelyi tornára a napfényes Spanyolországban hangolt Schumi Dorottya együttese.

Komoly erőpróba vár márciusban U17-es leány labdarúgó-válogatottunkra, elvégre az Eb-selejtezők elitkörös szakaszában már csak a négyfős csoportok első helyezettje jut be a kontinensdöntőbe. A magyar lányokat márpedig a románokkal, az izlandiakkal és az oroszokkal sorsolták össze, ami cseppet sem tűnik sétagaloppnak. Jóllehet a spanyolországi MIMA-kupán sem „csemegézhetett” a gyengébbnél gyengébb ellenfelek közül a Schumi Dorottya vezette csapat. Mindezt jól jelzi, hogy a szövetségi edző abszolút elégedetten tekint a lányok harmadik helyezésére.

Márciusban komoly kihívás vár az U17-es leányválogatottra az elitkörben Forrás: MLSZ
Márciusban komoly kihívás vár az U17-es leányválogatottra az elitkörben Forrás: MLSZ
„Nagyon erős mezőnyben lettünk dobogósok. Két nap leforgása alatt játszottunk a csehekkel és a belgákkal, mindkét együttes előttünk jár, éppen ezért nem számíthattunk könnyű meccsekre. A cseheket így is legyőztük 3–2-re, ami nagy siker, kár, hogy a belgák ellen kissé elfáradtunk, így ők 4–0-ra legyőztek minket – de hozzá kell tegyem, ők ellenünk játszották az első mérkőzésüket. A harmadik helyért a skótokkal néztünk farkasszemet, a lányok pedig megvalósították, amit az edzéseken gyakoroltattunk velük. 2–0-ra nyertünk, így jó érzéssel jöttünk haza Spanyolországból.” A lányok mestere kiemelte, füves pályán készülhettek, amit az itthoni körülmények még nem tesznek lehetővé. Valamint – tekintve, hogy a tavaszi bajnoki szezon sem indult még el – létfontosságú volt, hogy együtt tudjon készülni a válogatott, amelyben két 2005-ös születésű játékos, Mayer Zsófia és Sipőcz Virág is bemutatkozott. A hazai, szombathelyi Eb-selejtező elitkörre hangoló együttes a torna március 18-i rajtja előtt három napig Telkiben vesz részt edzőtáborban, majd a szlovén korosztályos válogatottal játszik két mérkőzést. Hogy aztán újult erővel veselkedjen a hőn áhított továbbjutásnak. „Minden évben úgy vágunk az elitkörös szereplésnek, hogy célunk a továbbjutás, még akkor is, ha jól tudjuk, csak a csoportelsők mehetnek az Európa-bajnokságra. Nem lesz könnyű dolgunk, az biztos. A románok ellen játszunk először, ellenük mindenképpen nyernünk kellene, ha szeretnénk elérni az álmunkat. Az izlandiak nagyon kellemetlen, brusztolós focival szoktak előrukkolni, az oroszok pedig biztosan erősek, hiszen az ősszel a dánokat legyőzve nyerték a selejtezős csoportjukat, szóval komoly kihívással nézünk szembe. Mindazonáltal a lányok bizonyították már, hogy nagyon egységes, szervezett csapatot alkotnak, és van még bennük tartalék – bízom benne, hogy amikor kell, élesek és könyörtelenek lesznek.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.