UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2020-02-22 11:43

Tekvondó: minden jó, ha jó a vége – a juniorkorú Salim Omar (48 kg) aranyérmével zárult a svédországi Presidents Cup

A Márton lányok után Salim Omar is aranyérmet nyert a svédországi Helsingborgban rendezett Presidents Cup elnevezésű, nemzetközi utánpótlás-viadalon. A világbajnoki bronzérmes Salim Gergő kisebbik fia nem először remekel azóta, hogy októbertől piros-fehér-zöld színekben versenyez.

A tavaly október óta magyar színekben versenyző tekvondós, Salim Omar magabiztosan menetelt a juniorok között a svédországi Helsingborgban rendezett Presidents Cup elnevezésű versenyen, így a korosztályos Európa-bajnoki bronzérme után újabb fényes, nemzetközi sikert ért el.

Omar Sharif újabb fényes győzelmet aratott magyar színekben Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség
Omar Sharif újabb fényes győzelmet aratott magyar színekben Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség
A világbajnoki bronzérmes Salim Gergő kisebbik fia már az első fordulóban erődemonstrációt tartott. A francia Mazzouz ellen már 40–3-ra vezetett, amikor ellenfele megkapta tizedik intését, így természetesen a magyar fiatalt hirdették ki győztesnek. Omar lendülete a későbbiekben sem hagyott alább, a negyeddöntőben az orosz Egait múlta felül, majd az elődöntőben mérkőzés nélkül jutott tovább, mivel belga ellenfele visszalépett. A fináléban a görög Dimitropulosznak sem kegyelmezett, a második harmadban, 25–1-es vezetésnél riválisa begyűjtötte tizedik intését is, aminek köszönhetően begyűjtötte az aranyérmet a viadal zárónapján. Úgy néz ki, a honosított sportolók szállítják a legjobb eredményeket mostanában, hiszen csütörtökön a kadétok között a Márton testvérek, Viviana (51) és Luana (47) álltak fel a dobogó legfelső fokára. További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.